Fransız Dergisi'nden Erdoğan Yorumu

Fransız Dergisi'nden Erdoğan Yorumu

Dağlık Karabağ sorununda Azerbaycan'a desteğini ilan eden Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı, Fransızlar'ın ünlü dergisi Courrrier İnternational'dan dikkat çeken bir yorum geldi

Doğu Akdeniz'den sonra Dağlık Karabağ'da da Fransızların açıkça desteklediği Ermenistan'a karşı Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğini açıklaması Fransız medyasında da gündem oldu. Fransızlar'ın ünlü Courrrier İnternational, Erdoğan karikatörü ile şu yorumu yaptı:

"Dağlık Karabağ'da Ermenilerle Azeriler arasındaki çatışmaların yeniden başlaması - ve ondan önce Ege Denizi'nde, Libya'da yükselen gerilim ... Daha önceki konularda bu krizleri ayrı ayrı ele almıştık. Bu sefer vizyonumuzu genişletmek ve tüm bu çatışmaların ortak kahramanı olan Türkiye'ye odaklanmak ilginç görünüyordu . Ankara,2004 yılında teyit hangi “komşularla sıfır sorun” ilkesi * , olduğunu, on altı yıl sonra neredeyse herkes ile çatışma içinde.

Ermenistan ile karşı karşıya kalan Türkiye, Azeri "kardeşine" desteğini açıkladı
Rus siyaset bilimci Fyodor , " Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ( AKP ) 2000'li yılların başında iktidara gelmesi , merakla Avrupalılaşmanın güçlü bir motoruydu" diye yazıyor. içinde Loukianov Rossia Globalnoï politike v. " Ancak bir noktada Ankara, AB'nin Türkiye'yi saflarına kabul etmeye hazır olmadığı (temelsiz değil) sonucuna vardı ." Ve bir başka siyaset bilimci olan Yunan'ın kendisi I Kathimerini'de, Türkiye ile 2016 yılına kadar ilişkiler oldukça samimi olsaydı , “Erdoğan, 2016'daki başarısız darbeden bu yana çok değişti” diye açıklıyor .

Türkiye cumhurbaşkanı bugün Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ihtilafta destekleyerek bölgede “patron” olduğunu göstermeyi planlıyor . L'Orient-Le , “Türkiye'nin bölgesel ortamında aşırı aktif olduğu, aynı zamanda her yere hatları hareket ettirmeye çalıştığı bir dönemde Ankara'nın kendisini bu çatışmanın ön saflarında bulması kesinlikle tesadüf değil” diyor . Bu dosyanın açılış günü .

L'Orient-Le Jour'un başka bir makalede yazdığı gibi, Erdoğan'ın "Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden canlandırma" hayali ,Kafkasya'daki Rus çıkarlarıyla çatışmayı ve ülkenin iç durumuna girme riskini taşıyor. Türkiye. İsrail gazetesi Ha'Aretz geçtiğimiz günlerde , "Askeri açıdan, ülke belki de her zamankinden daha güçlüdür, ancak bu, yalnızca parçalanmış ve hayal kırıklığına uğramış bir toplumu aşırı telafi etmek için bir hiledir" dedi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler