FRANSA REKABET KURULU, GOOGLE'A TAM 500 MİLYON EUROLUK PARA CEZASI KESTİ

FRANSA REKABET KURULU, GOOGLE'A TAM 500 MİLYON EUROLUK PARA CEZASI KESTİ

SEPM, AFP ve APIG'in Google'a yönelik telif hakkı ihlali iddiasını inceleyen Fransa Rekabet Kurulu, Google'ı haksız buldu. Yetkililer, Google'a tam 500 milyon euroluk para cezası kestiler. Üstelik bu cezanın yükselme ihtimali de bulunuyor.

Fransa Rekabet Kurulu, ABD merkezli teknoloji devi Google'a yönelik başlattığı telif hakkı ihlali soruşturmasını tamamladı. SEPM, AFP ve APIG'in Google'a yönelik telif hakkı ihlali şikayetlerini değerlendiren kurul, Google'ın bu noktada haksız olduğuna hükmetti. Bir Google sözcüsü, verilen kararın hayal kırıklığı olduğunu açıkladı.

Fransa Rekabet Kurulu'nun yaptığı açıklamalarda, Google'ın bir an önce taraflarla aynı zeminde buluşması gerektiği ifade edildi. Aksi takdirde soruşturma nedeniyle verilen cezaya ek olarak günlük 900 bin euro daha ekstra ceza ile karşılaşabileceği ifade edildi. Peki Google, soruşturma nedeniyle ekstra 900 bin euro ödeyecekse, Fransa Rekabet Kurulu'nun şirketle ilgili kesin hüküm verilmiş cezası ne kadar olabilirdi?

Kesinleşen ceza tutarı 500 milyon Euro

Yaptığı incelemeler sonucunda Google'ın telif hakkı ihlalinde bulunduğunu açıklayan Fransa Rekabet Kurulu, bu ihlal nedeniyle şirkete 500 milyon euro para cezası kesti. Bu para, Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'ten tahsil edilecek. Ancak az önce de belirttiğimiz gibi, bu tutarın yükselme ihtimali bulunuyor.

Alınan kararı hayal kırıklığı olarak nitelendiren Google sözcüsü, soruşturma süreci boyunca taraflarla anlaşmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ancak kararın bu çabaları işlevsiz hale getirdiğini açıkladı...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler