Fox, Gerçekten Demokrasi Meydanı mıdır?

Elveda Tanık

elvedatan@gmail.com

Günümüzün en çok tartışılan kurumlardan ilk sırada medya yer almakla birlikte, günden güne de saygınlığını ve güvenirliğini kaybetmektedir.Medya günümüzde, ticari ve siyasi çıkar ilişkileri içinde nesnellik, dengelilik gibi özelliklerini büyük oranda yitirmiştir. 

Bu nedenle kamu yararını gözeten, toplumun bilgiye erişmesine aracılık eden, böylelikle de demokratik işlevini yerine getiren bir medya yapısından söz etmek gittikçe güçleşmektedir.

Kitle iletişim araçlarının sunduğu içeriklerin büyük holdingler ya da devletlere yönlendirilen medya kurumları tarafından manipüle edildiği görülmekte olup; böylelikle toplumlarda azınlıkta kalan seslerin ve fikirlerin duyulması güçleşmektedir.

Dolayısıyla, Fox gibi bazı yayın kuruluşları kendilerini demokrasinin sesi gibi tanımlamış olsalar da uygulamada bazı seslerin ve fikirlerin duyurulmasına imkan vermedikleri de görülmektedir.

2019 mahalli seçimlerde, FOX TV. seçim sonuçlarını aldıkları devletin resmi Anadolu Ajansını sağlıklı veriyi veremedikleri gerekçesiyle yaptıkları cesaretli eleştirilerinden dolayı birçok kişinin takdirini kazanırken diğer yayın kuruluşları veriyi durdurma durumuna sessiz kalarak seslerini çıkarmamışlardı... 

Söz konusu FOX TV o zaman ki hassasiyetini, burası demokrasi meydanı, herkese açık, herkesin sesi soluğuyuz diye dile getirmiş olsa da,  neden Cumhuriyet Halk Partisinin ihraç ettiği bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın "Hepimiz Buradayız" sloganıyla parti kurma aşamasından tek kelime etmezler? Oysa, Babacan ve Davut oğlunu, parti kurma aşamalarından önce birçok kez haberleri yapıldığı gibi demokrasi meydanına çıkarılarak olaylar hakkındaki fikirleri ve düşüncelerine yer verilmektedir. Evet çoğunluğun sesi olmaya çalışırken bir çok eleştiriye ve yakıştırmaya da maruz kaldığınızı üzülerek izliyoruz.Birçok kişi gibi bende sadece sizin kanalınızı  izliyorum ama sosyal medyada gelişen olaylarla ilgili açıklamaları dolaşan Öztürk Yılmaz'ı görmezden gelmenizi anlayamıyorum. Bu ülkenin yeni bir oluşuma ve yeni yüzlere ihtiyacı var. Daha önce denenmişlerden çok, yeni oluşumların fikirlerinin duyurulması kamu yararı gözetilmesi açısından  faydalı olacağını düşünüyorum....Başta Doğan Şentürk olmak üzere, Fatih Portakal ile İsmail Küçükkaya soruyorum. Demokrasi meydanında, haberlerinizde, Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın  oluşturduğu çığ gibi büyüyen "Hepimiz Buradayız" oluşumuna yer vermeniz gerekmez miydir? Ayrıca, şu koronavirüs, infaz yasası, ekonomi, Bakanın istifası gibi gündemde ki konularla ilgili farklı yönden farklı bakış açısından fikirleri ve önerilerini dile getirmesine vesile olduğunuzda gerçekten  Demokrasi Meydanından söz etmek mümkün olur... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.