Flaş: Sol’un yeni partisi kuruluyor!

Flaş: Sol’un yeni partisi kuruluyor!

Ali Babacan ve Davutoğlu’ndan yeni parti startı beklenirken, CHP’li Öztürk Yılmaz yeni parti için start verdi.

Ali Babacan ve Davutoğlu’ndan yeni parti startı beklenirken, CHP’li Öztürk Yılmaz yeni parti için start verdi. Yeni Parti için toplantı pazar günü yapılacak. Toplantıya Türkiye’nin farklı illerinden 500 kişi davet edildi.

İşte o davetiye: 

 

whatsapp-image-2019-09-19-at-23.56.20.jpeg

 

Gençler ve yeni isimlerin ağırlıkta olacağı yeni parti kadrolarında eski siyasetçilerin azınlıkta olacağı dile getiriliyor.

Öztürk Yılmaz Kimdir?

1970 yılında Ardahan'da dünyaya gelen Öztürk Yılmaz, Ardahan Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi.

1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığında sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya daireleri ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında Daire Başkanı olarak görev yaptı. Yurt dışında, T.C. Bişkek Büyükelçiliği, T.C. Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğinde Müsteşar olarak görev yaptı. T.C. Musul Başkonsolosluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Tacikistan Büyükelçiliği görevlerinde bulundu. CHP Kurultayında PM Üyeliğine seçildi ve akabinde Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. AB'nin Kalkınma ve Entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) yüksek lisans yaptı. İngilizce tez konusunda AB'nin Kosova ve KKTC'ye dönük farklı yaklaşımını değerlendirdi. Ayrıca Sıla Üniversitesi Rusça Bölümü sertifikalıdır.

26. Dönemde Ardahan Milletvekili seçildi. CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Komisyonu Üyeliği görevini üstlendi. Öztürk Yılmaz 20 Kasım 2018 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından ihraç edildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Rusça bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler