Fırtına yurdu vurdu geçti!

Fırtına yurdu vurdu geçti!

Türkiye’nin büyük bölümünde bugün fırtına etkili oluyor. Başkent Ankara ve İstanbul’da şiddetli rüzgar, ağaçları devirdi, İzmir’de ise denizde hortum oluştu.

Fırtınanın etkisiyle ağaçların devrildiği Antalya’nın Kemer ilçesinde rüzgarın saatteki hızı 118 kilometreye ulaştı. Konyaaltı’nda uyarılara rağmen denize giren bir kişi, dev dalgaların arasından son anda kurtarıldı.
Antalya'da kent merkezi ile bazı ilçelerde sabahtan itibaren fırtına ve aralıklarla sağanak etkili olmaya başladı. Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili'ndeki bazı ağaçlar devrildi, işletmeler uçuşan şemsiye ve tezgahlarını tutmaya çalıştı.

Denizde dev dalgalar oluştu. Fırtına ve dalgaya rağmen bazı vatandaşlar sahile inerek fotoğraf çektirdi. Kentte sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı, bazı bölgelerde trafikte aksama yaşandı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, rüzgarın saatteki hızı kent merkezinde 68,4, Kemer ilçesindeki Sığlık Feneri'nde ise 118 kilometreye ulaştı.

Hava sıcaklığının düne göre 2 derece düştüğü kentte, fırtına ve sağanak etkisini sürdürüyor.

KONYAALTI SAHİLİNDE CAN PAZARI YAŞANDI
Fırtınanın etkili olduğu Konyaaltı Sahili’nde ise canpazarı yaşandı.

Dalga boyunun 4 metreye ulaştığı denize giren 19 yaşındaki genç, son anda kurtarıldı.

Dalgalarla birlikte açığa sürüklenen genci fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Bu sırada sahilde bulunan dalış eğitmeni İbrahim Sunduvaç, can yeleğini giyip genci kurtarmak için yanına yüzdü.

Sunduvaç, dev dalgalardan dolayı gençle birlikte suda ekiplerin yardımını bekledi. İhbarla birlikte olay yerine gelen deniz polisi ekipleri, kıyıya 100 metre açıktaki genç ve dalış eğitmenin yanına Uzaktan kumandalı insansız cankurtaran robotu yolladı.

Sunduvaç ve Kiril’in robota tutunmasının ardından kıyıya getirildi. İlk müdahalesi sahilde yapılan genç, ardından tedavi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Sarı kod verilen Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde kıyıya kadar vuran dalgalar, işletmelerin şezlong ve masalarına ulaştı. İşletme çalışanları dalgalara rağmen şezlong ve masaları kurtarmaya çalıştı.

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ RÜZGAR
İstanbul Maltepe’de etkili olan yağış ve rüzgar nedeniyle boş arazide bulunan dut ağacı, park halindeki otomobil ve servis minibüsünün üzerine devrildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.

Altayçeşme Mahallesi Er Sokak’ta saat 09.30 sıralarında sağanak yağış ve rüzgar nedeniyle boş arazide bulunan dut ağacının bir kısmı, sokakta park halindeki otomobil ve servis minibüsünün üzerine devrildi.

Devrilen ağaç nedeniyle sokak trafiğe kapandı. İhbar verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yola devrilen ağacı kesmek için çalışma başlattı.

Sahibi tarafından otomobilin olay yerinden alınmasının ardından ağaç, ekipler tarafından kesilerek kaldırıldı.

Yaşanan olayda ölen ya da yaralanan olmazken, servis minibüsü ve otomobilde hasar oluştu.

Ağacın kesilmesinin ardından sokak trafiğe tekrardan açıldı.
BAŞKENT ANKARA’DA FIRTINA
Kuvvetli fırtına başkent Ankara’da da etkili oldu.

Keçiören, Çankaya, Etimesgut, Sincan ve Gölbaşı gibi ilçelerde bazı cadde ve yol kenarlarında ağaçlar devrildi.

Altındağ ilçesinde kayganlaşan yolda seyreden otomobilin önce refüje, ardından başka bir otomobile çarpması sonucu 2 kişi hafif yaralandı.

Bu arada Gölbaşı ilçesine bağlı Soğulcak köyünde bir evin çatısının uçtuğu ihbarı alınması üzerine ekipler, olay yerine yönlendirildi.

Kent genelinde belediyelere çok sayıda ağaç devrilmesi ihbarı yapıldı. Ekipler, devrilen ağaçları kaldırdı ve temizlik çalışması başlattı.

firtina-yurdu-vurdu-gecti1.webp

İZMİR’DE HORTUM
Fırtına İzmir’de de etkisini hissettirdi.

Kentte aralıklarla yağmur sürerken, Foça’nın Yenifoça Mahallesi açıklarında bu sabah hortum oluştuğu gözlendi.


O anlar, otomobilinde yolculuk yapan kişi tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Hortum, bir süre sonra karaya ulaşmadan kayboldu.

MARMARİS’TE TAM FIRTINA ETKİLİ OLDU
Muğla’nın Marmaris ilçesinde saatteki hızı 96,5 kilometreye ulaşan rüzgar ağaçları devirdi, belediye birimlerinde hasara neden oldu.

Fırtına nedeniyle, Sarıana Mahallesi Mustafa Münir Elgin Bulvarı’nda ağaçlar devrildi, Burunucu Macera Parkı’ndaki oyun ve piknik gruplarında hasar oluştu.

Marmaris Belediyesi Araç Parkı Asfalt Depolama Alanı’nın çatısı, Park Bahçeler Birimi'nin üzerine uçtu. Yapıda ve bir araçta hasar meydana geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Mezbahası'nın da çatısı ve bazı iç duvarları kısmen zarar gördü.

BALIKESİR’DE SU BASKINI YAŞANDI
Balıkesir’in Erdek ilçesinde etkili olan şiddetli yağış, derenin debisinin yükselmesine ve su baskınlarına yol açtı.

Kapıdağ Yarımadası’nda öğleden sonra etkisini artıran sağanak nedeniyle ilçeye bağlı kırsal Doğanlar Mahallesi’nden geçen Doğanlar Deresi’nin debisi yükseldi.

Mahallenin içindeki bazı yollar su altında kaldı, çok sayıda evde bu baskını yaşandı.

firtina-yurdu-vurdu-gecti2.webp
ÇANKIRI’DA FIRTINA MİNAREYİ YIKTI
Fırtınanın etkili olduğu Çankırı’da şiddetli rüzgar, cami minaresini yıktı.

Abdülhalikrenda Mahallesi’ndeki Bademli Camisi’nin iki minaresinden biri fırtına nedeniyle yıkıldı.

Minarenin devrilmesi sırasında caddede kimsenin bulunmaması faciayı önledi. Caddede park halinde bulunan 2 otomobil ile 1 iş yerinde hafif hasar oluştu.

ÇANAKKALE’DE CADDELER SUYLA DOLDU
Çanakkale’nin Biga ilçesindeki yağış hayatı olmusuz etkiledi. Gece saatlerinde başlayan ve gün içinde de aralıklarla devam eden yağış nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu.

Araç sürücüleri ve vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı. İlçede ekipler su birikintisi oluşan bölgelerde tahliye ve rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı.

Yağış nedeniyle ilçedeki bazı evleri su bastı.

ÇORUM'DA AĞAÇLAR DEVRİLDİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıda bulunduğu Çorum'da; beklenen fırtına etkisini gösterip, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Kent merkezinde akşam saatlerinde, şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi, elektrik telleri zarar gördü. Yunus Emre Parkında devrilen bir ağaç araçlara zarar verirken, Ulucami minaresinde yapılan çalışma nedeniyle uçan kalas, yoldan geçen vatandaşları uyaran bir işçinin başına isabet etti.

Başından darbe alan ve minarede çalışan işçi Süleyman Yücel'in (51) yardımına çevrede bulunan esnaf koştu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Başından yaralanan Süleyman Yücel, yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayın ardından Çorum Belediyesi zabıta ekipleri tarafından caminin etrafına güvenlik şeridi çekildi. Polis ve zabıta ekipleri caminin minaresinde devam eden çalışmalar nedeniyle her an kalas düşme ihtimaline karşı çevrede önlem aldı. Rüzgar nedeniyle çok sayıda vatandaş otobüs duraklarında fırtınanın dinmesini bekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler