Final sınavında Perinçek, Bahçeli, Sedat Peker ve Kılıçdaroğlu için "işsiz" benzetmesi

Final sınavında Perinçek, Bahçeli, Sedat Peker ve Kılıçdaroğlu için "işsiz" benzetmesi

Akdeniz Üniversitesi'nde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencilerinin girdiği İstihdam ve İşsizlik dersi bahar dönemi final sınavında yer alan bir soruda yapılan benzetmeler tartışma yarattı.

Akdeniz Üniversitesi İİBF ÇEKO Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Kökocak, İstihdam ve İşsizlik dersinin 23 Haziran tarihli final sınavında öğrencilerine “Aşağıdakilerden hangisi işsiz sayılır?” şeklinde bir soru yöneltti.

Sorunun yanıtları arasında; “Bir türlü iş beğenmeyen Kerinçek”, “Babasının hayrına çalışan Peker kişi”, “Evde oturan mirasyedi Bahçesiz” ve “İşe başlamaya hazır Kılıçlaroğlu” seçenekleri yer aldı.

Soruda; Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için yapılan benzetmeler tartışma yarattı. Soruda ayrıca, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in de bulunması dikkat çekti.

"SÖZ SANATI YAPTIM"

Aydınlık gazetesinden Hasret Aykut ise, Prof. Dr. Abdulkadir Kökocak’a tartışma yaratan benzetmenin nedenini sordu.

Kökocak, “Öğrencilerin sınav kaygılarını azaltmak adına, bir söz sanatı kullanarak soruyu bu şekilde sordum. Soruda kimseyi hedef almak gibi bir amaç gütmedim. İçeriği işsizlik kavramı ile ilgili olan, ‘hangisi işsiz sayılır?’ şeklinde bir soruydu. Söz sanatları kullanmak saygıyı azaltmaz. Bahsi geçen kişilerin şahsına saygım vardır, hedef gösterme gibi bir durum yoktur” ifadelerini kullandı.

Kökocak’ın öğrencilere soru ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapıp yapmadıklarını sorduğu da iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler