FİELD MANUEL 31-15..

Sevgili okuyucularım ömrünüz umarım  mutluluklarla geçer.

Pek bugünlerde iyi değilim ,orman yangınlarından sonra bölgeye dönmek ve yangının verdiği hasar ile karşı karşıya kalmak insanı çok derinden üzüyor.

Aynı savaş olmuş buralarda gibi bir manzara var, neden böyle düşünüyorsun derseniz.

1974 KIBRIS harekatından sonra ada’da bulunduğum dönemde beş parmak dağları tamamen yanmıştı.

Yemyeşil beş parmak dağları denizden top  atışları ve havadan mevzileri  uçaklarla bombalamamız yüzünden adadaki dağlar yanmıştı.

Mecburen RUM MİLLİ MUHAFIZ ORDUSU beş parmak dağları içindeki mağralara asansör sistemi kurarak top ve makineli tüfek yuvaları kurmuşlardı.

Özellikle en ağır çatışmanın olduğu GİRNE şehrini LEFKOŞE’ye bağlayan BOĞAZ mevki diye adlandırdığımız sahada RUM ordusu ile müthiş bir çarpışma olmuş ve bu alan adeta kavrulmuş yangınlarda yol boyunca RUM zırhlı araçları ve kamyonlar sıra sıra yanmış haldelerdi.

SAVAŞ…?En çok askerlerin sevmediği fakat meslekleri bu olan hadise..

FM-31/15 field manuel.Bizdeki TSK(TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ) çevirisi ST-31/15 sahra talimatnamesi.

1952 yılında NATO’ ya girdiğimizden itibaren ALMAN talimatnameleri ile eğitim veren ordumuz ABD ordu talimatnameleri ile eğitim vermeye başladı.

Bu talimatnameler bize FM(FİEL MANUEL) kodu ile ilgili tüm konular harf sırası ile gelir.

Bunları biz ANKARA’DA ORDU DİL OKULUNDA Türkçeye çevirerek ST(SAHRA TALİMATNAMELERİ) adı ile basar ilgili tüm SİLAHLI KUVVETLER komutanlıklarına yollar orda eğitim ve tüm bilgilendirmeler bu kitaplar üstünde yapılır.

Tek bulamıyacağınız talimatname vardır,sadece ÖZEL HARP DAİRESİ ve STK(SEFERBERLİK TETKİK KURULU)da bulunan.

ST-31/15 SAHRA TALİMATNAMESİ,yani FM-31/15 ingilizcesi.

Bu kontrgerillanın el kitabıdır.Amerikan ordusu tarafından yazılmış tüm NATO ülkelerinde eğitim ve buna göre harekat oluşturmanın EL KİTABIDIR.

Bu kitabın içeriği düşman cephesi gerisinde veya düşman işgali altında her türlü gayri nizami harp faaliyetlerini yürütmek.

Nedir bu..! Düşmanın şevkini gücünü ve moralini kırmak için sabotaj,kundaklama,suikast,kaçırma,tehdiş,terör ve aklınaza gelebilecek sivil hayatta her şuçu  icra etmek bu alanda kullanılabilecek her kişiyi,gurubu ve topluluğu kullanmak yeri geldiğinde cezaevlerini boşaltıp burdaki şuçlulardan bile yararlanmak.

Banka ve devlet dairelerini soymak,değerli tüm mataryelleri ve kıymetli para,altın,gümüş,bakır vs madenleri işlenmiş veya ham ele geçirmek.

Niye bunları anlattım bu orman yangınları halkımıza çok büyük ekonomik,pisikolojik,sosyal darbe vurdu.

Amma düşman için çok önemli bir konu hem moral kırma motivasyonu yok etme bitki örtüsünü yok etmekle her hangi bir işgal döneminde burdaki bitki örtüsünün yok olmasını kullanılıp gayrinizami harbin etkisini  kendi lehlerine göre azaltmak.

Sizler farketmiyorsunuz 40 yılı aşkın PKK ve ASALA ve sol yıkıcı faaliyet örgütleri ile mücadele ediyoruz.

Son yirmi yıla yakın FETÖ terör ve casusluk örgütünün tüm stratejik kuruluşlara içerden ve dışardan verdiği hasar ile ağır etkilendik.

KOMPLO ,ERGENEKON,BALYOZ,ASKERİ casusluk davaları ile yetişmiş kaliteli personeli etkisiz kılıp ülkeyi yetiştirilememiş  acemi personele bırakmak.

Kamuda yolsuzluk ve mafya hareketleri.

Mafya hareketleri ile kalpazanlık,uyuşturucu ticareti,sahtekarlık,dolandırıcılık  vs şuçlarla ülkeyi ahlaki ve manevi ekonomik erezyona uğratmak uluslararası alanda ülkeyi şuçlu duruma düşürmek.

Kontrolsüz göç hareketi ile ülkede demografik yapıyı bozmak,işgale gelecek gücün önceden bu kontrolsüz göç ile ülkemizin  içine sokulan çok ciddi sayıda yetişmiş HARP ELEMANINI içimize sokmak.

Örnek olarak..! TODOR  JİVKOV döneminde KAPIKULE hudut kapısından gelen soydaş göçümüzde MİT kapıkule gümrük kapısında kurduğu konunun  özel birimi ile  50 adet’ten fazla BULGAR GİZLİ personelini suç üstü yaptı.

KONTROLSÜZ GÖÇ,GÖÇ DEĞİL BİR ÜLKENİN FELAKETİDİR.

100 bine yakın YPG/PKK KÜRT ordusu sınırımızda hücum etmek için ABD ordusu emri bekliyor.

Yunan hududu ve Ege adalarında ABD ordusu yunan silahlı kuvvetleri ile mevzilendi.

İçerde ciddi anlamda ABD ordusu için bizden olan yerli gayrinizami harp unsurları var olduğu gibi, milyonlarca göçmeni hareket ettirecek gayrinizami harp unsurları faliyette.

KAZAKİSTAN devlet başkanı NUR SULTAN NAZARBEYEF beyefendi ne diyor,suriye’den gelen bir buçuk milyon mültecinin Süryani ve ermeni olduğunu söylüyor,biz daha evvel söyledik.

Unutmayın tarih tekerrürden ibarettir .

Yunan İZMİR şehrine tek kurşun atmadan çıktı,onlara kurşunu atan yine bir  TÜRK VATANSEVER  HASAN TAHSİN  kod adlı (OSMAN NEVRES)beydi.

ÇANAKKALE boğazında 250000 askeri ölen İNGİLİZ,FRANSIZ,YENİ ZELLANDA,AVUSTURALYA askerinden sonra birkaç yıl içinde tek mermi atmadan DOLMABAHÇE sarayının önüne dizilen İNGİLİZ,FRANSIZ donanması.

Bakın burdan söylüyorum yunan uzmanı olarak ABD gazı verdiği anda yunanın KOSTANTİNAPOLİS rüyası bir anda çıkar meydana yine aynı durumlara düşersiniz.

1453 yılında FATİH SULTAN MEHMET HANIN fetih ettiği DOĞU ROMA imparatorluğunun baş şehri İSTANBULU sizden geriye alırlar.

Yeni açtığınız AYA SOFİA caminin minarelerini yıkarlar tekrar kiliseye çevirirler.

Sevgili ÜLKE TV genel yayın yönetmeni HASAN ÖZTÜRK ağbi  ÇANKIRININ medarı iftarı AYASOFİA kilisesinin önünde göz yaşı döker biz ne yaptık diye..!

İşte SAHRA TALİMATNAMELERİNİN önemi bu.ST-31/15 kurbanı olmayın.

SAYGILARIMLA,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.