FETÖ’cülere para verdi mi

FETÖ’cülere para verdi mi

Hükümete yakın Sabah gazetesi, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Hükümete yakın Sabah gazetesi, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Sabah’ın bugünkü “FETÖ şüphelisi” başlıklı haberinde, Ekrem İmamoğlu’yla ilgili FETÖ iddiası ortaya atıldı.

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’ndan, Sabah’ın iddialarına jet yanıt geldi.

“Herkesten önce, Ergenekon davaları döneminde dahi bu yapıyla mücadele veren şahsımın bu tür bir meseleyle yan yana getirilmesinden medet umulması gülünçtür” diyen CHP’li İmamoğlu şöyle devam etti:

FETÖ’CÜ DİYENLER TAZMİNATA MAHKUM OLDU

“Hakkımda soruşturma yürütüldüğü meselesi şu şekildedir; Beylikdüzü’nde şahsımdan para ve ihale isteyen ve bu nedenle hakkında şantaj soruşturması ve muhtelif dava ve soruşturmalar yürütülen iki kişi, ‘kendilerine hakaret ettiğim gerekçesiyle FETÖ’cü olabileceğim’ iddiasıyla 2016 yılında hakkımda şikâyette bulunmuştur. Defalarca savcılığa dilekçe yazmamıza rağmen ne tarafım ifadeye çağrılmış ne de soruşturmanın yürütülmesi bakımından herhangi bir işlem yapılmıştır. Bu süreç içerisinde bu kişiler tarafıma ‘FETÖ’CÜ’ dedikleri için hem ceza almış hem de manevi tazminata mâhkum olmuşlardır. Ayrıca bu grup hakkında FETÖ soruşturması yürütülmektedir ve içlerinden bir tanesi FETÖ nedeniyle tutuklanmıştır. Siyasi emellerle FETÖ’nün bu kumpas girişiminden medet umanlar ne yazık ki ahlaki bir tutum içerisinde hareket etmemişlerdir.”

“PARA ÖDENMEDİĞİ GİBİ DERHAL SÖZLEŞMESİ FESHEDİLMİŞ”

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, FETÖ’cülere para verdiği iddiasına ise şöyle yanıt verdi:  

“Beylikdüzü Belediyesi’nden FETÖ’cülere ihale verildiği konusu ise şu şekildedir; Beylikdüzü Belediyesi’nin Ak Parti tarafından yönetildiği dönemde kendisine ihale verilen bir kişi, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanmıştır. Bu kişiye bu ihale nedeniyle Belediyece hiçbir şekilde para ödenmediği gibi derhal sözleşmesi feshedilmiş, teminatı Belediyeye gelir olarak kaydedilmiş, yani aksine üstüne para alınmıştır. Üstelik yaptığımız başvuru ile bu kişi kamu ihalelerinden men edilmiştir. Bu süreçte ihalelerin hukuka uygunluğu hakkında doğal olarak tarafıma soruşturma başlatılmış ve takipsizlikle sonuçlanmıştır.”

İşte Sabah gazetesinin bugünkü haberi: 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler