Fatih Portakal'dan Prens Selman tepkisi: Dün katil deniyordu, bugün...

Fatih Portakal'dan Prens Selman tepkisi: Dün katil deniyordu, bugün...

Gazeteci Fatih Portakal, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın Türkiye ziyareti üzerinden iktidarı topa tuttu.

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün gerçekleştirdiği görüşme uzun süredir kamuoyunun en çok konuştuğu konulardan biri olarak dikkat çekiyordu.

Uzun süredir tartışılan görüşme bugün gerçekleşirken gazeteci Fatih Portakal'da kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla konuyla ilgili görüşlerini belirtti.

Prens Selman için iktidar medyasında yakın tarihte kadar ''katil'' ifadelerinin kullanıldığını hatırlatan Portakal, ''Sitemim dik duramayan yurdumun siyasetçilerine'' iktidara sert şekilde tepkisini ortaya koydu.

Fatih Portakal'ın paylaşımı şu şekilde:

Dün “katil” deniyordu, bugün sarmaş dolaş olunup yine Suudi prens olacak.Ona bir şey diyemiyorum, sadece gelme ülkeme (don’t come to Türkiye) diyebilirim. Sitemim dik duramayan yurdumun siyasetçilerine ve Cemal Kaşıkçı cinayetinin faillerinin bulunmayıp, üzerinin kapatılmasına.

NELER YAŞANMIŞTI?

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim 2018’de İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili davada 7 Nisan'da durdurma kararı verilmişti. Dosya, Adalet Bakanlığı’nın olumlu görüşü üzerine Suudi Arabistan’a devredilmişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın vahşice katledilmesine ilişkin 2018 yılındaki “Bunlar dünyayı enayi zannediyor. İnsanları enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesabı sormasını bilir” sözleri üzerine, geri adım atılması uzun süredir tartışılan bir konuydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler