FACEBOOK'TA DİJİTAL DUA DEVRİ BAŞLIYOR!

FACEBOOK'TA DİJİTAL DUA DEVRİ BAŞLIYOR!

Gençler arasındaki popülaritesini kaybeden Facebook, yeni özelikler kazanıyor. Son olarak sosyal medya platformuna dua özelliği eklendi.

Dünyanın en büyük sosyal medya sitesi olan Facebook, eski popülerliğini kaybediyor. Sahip olduğu Instagram gibi platformlar sayesinde gençleri çeken şirketin kullanıcı yaş ortalaması gün geçtikçe yükseliyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen sosyal medya devi, yeni özellikler ile kitlesini genişletmeyi hedefliyor.

Bu nedenle sık sık platformda yapılan yeniliklere şahit oluyoruz. Söz konusu olan yenilikler çoğu zaman hızlıca unutulup kaldırılırken, bazen de “hikayeler” gibi canlılık katabiliyor. Ancak şirket öyle bir özellik ekledi ki başarısından çok tartışmalarıyla dikkat çekecek gibi duruyor. Facebook‘a dua özelliği geliyor.

Facebook, dua özelliğini duyurdu

Yeni bir özellik üzerinde çalışan Facebook, bunun “dua” etmenize yarayan bir araç olduğunu duyurarak herkesi şok etti. İnsanların iş görüşmesi, hastalık ve benzeri kişisel sorunları için sık sık dua ettiğinin farkında olan şirket, bu durumu dijitale dökme kararı aldı. Bundan sonra kullanıcılar, bireysel hesapları üzerinden çeşitli konularda dua etkinlikleri oluşturabilecek, başka insanları bu etkinliklere çağırabilecekler.

Dua hakkında konuşan Facebook sözcüsü, inanç topluluklarını desteklemek için çalışmalara devam ettiklerini ve Aralık ayında testlere başladıklarını söyledi. Şimdilik Facebook gruplarına özel olan dua butonu, kullanıcıların bir araya gelmelerini hedefliyor. Dua butonu, özellikle bazı dini önderler tarafından çok beğenildi.

ABD’deki pek çok dini topluluk, Facebook’un yeni özelliğini coşkuyla karşıladı. Konuyla ilgili görüşlerini belirten din adamı Robert Jeffress, “Facebook ve diğer sosyal medya platformları, özellikle salgın sırasında, İncil‘i yaymak ve inananları birbirine bağlamak için muazzam araçlar oldu. İhtiyaç anında insanları Tanrı‘ya dönmeye teşvik eden bu tür her türlü çabayı destekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Oldukça ilginç olan dua özelliği, Facebook kullanıcıları arasında popüler olacak mı belli değil. Ancak gelen bilgiler, şirketin şimdilik durumdan memnun olduğunu gösteriyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler