Eymür: Cemal Kaşıkçı CIA ajanı

Eymür: Cemal Kaşıkçı CIA ajanı

Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür 2 Ekim'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul konsolosluğunda kaybedilen Cemal Kaşıkçı'nın CIA ajanı olabileceğini iddia etti

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın eski üst düzey yöneticilerinden Mehmet Eymür, Suudi Arabistan'ın İstanbul konsolosluğuna girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili bomba bir iddiada bulundu.

Eymür, "Sessiz sedasız alıp götürmek varken konsoloslukta adam kesme falan olduğunu kesinlikle zannetmiyorum" diyen Mehmet Eymür, Kaşıkçı'nın CIA ajanı olabileceğini öne sürdü. 

CIA CASUSU MU ÇİFT TARAFLI CASUS MU? 

Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ya da kaçırılmasına neden olan gerekçeler arasında Washington Post’taki rejim muhalifi yazılarının yanı sıra fazlasıyla “casusluk” senaryoları da var. Hatta bazı iddialara göre Kaşıkçı çift taraflı ajandı. 'Ajanlık' iddialarının temelinde ise Kaşıkçı’nın Suudi Gizli Servisi eski başkanının danışmanı ve dünyaca ünlü silah kaçakçısı Adnan Kaşıkçı’nın yeğeni olmasının payının büyük olduğu belirtiliyor.

AMCASI İÇİN DE CIA AJANI İDDİASI VARDI

Milliyet''e konuşan eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür, Cemal Kaşıkçı’nın CIA ajanı olma olasılığıyla ilgili şunları söyledi: "Olabilir. Geçmişte Adnan Kaşıkçı için de aynı laflar çıkmıştı. Gerçi Libya’ya falan da silah veriyordu ama bu ABD’liler böyle kendilerine dokunmadığı müddetçe destek veriyorlar, yönlendiriyorlar. Biz de DHKPC’lilerle ilgili CIA’ya o kadar çok yer gösterdik, bilgi verdik ama bir şey yapmadılar. Onun için Cemal de olabilir, niye olmasın..."

CIA KENDİ ADAMINI RİSKE ATAR MI

CIA'nın kendi adamını riske atıp atmayacağı sorusuna da Mehmet Eymür, "Bakalım ne yapacak? Kaçırılmak istendiğine dair veri var dediler, bakalım ne çıkacak arkasından? Demek ki birilerini dinliyorlar. Belki adamın üzerinde de dinleme vardı. Olamaz mı? Eğer bu adamı bir şekilde bayılttılarsa ya da öldürdülerse diyelim üzerinde de mikrofon falan varsa vericiden almışlardır" dedi.

KONSOLOSLUKTA ADAM KESMEYE İNANMIYORUM

Mehmet Eymür, bundan sonra olabileceklerle ilgili şunları söyledi: "Sessiz sedasız alıp götürmek varken konsoloslukta adam kesme falan olduğunu kesinlikle zannetmiyorum. Ama ortalık bu kadar karıştığı için bu adamı aldık biz yargıladık öldürdük ya da hapishanede duruyor falan diyemezler. Çünkü girdi, gitti dediler, geri dönüş yapmaları çok zor."

SUUDİLER SONUNA KADAR SESSİZ KALACAK

"Bunu ilk başta yapsalardı kendisiyle ilgili şüphelerimiz vardı aldık götürdük, hatta konuştuk kendi isteğiyle geldi bile diyebilirlerdi. Kim yalanlayacak... Kimse de bir şey diyemezdi... Onun için sesiz kalacaklar diye düşünüyorum. Ama başka kanallardan neyin ne olduğu ortaya çıkarsa ki muhakkak bunların da içinde ABD’ye hizmet edenler vardır. Bir yerden bir şeyler gelir."

CIA NEREYİ DİNLEDİ?

"CIA zaten dinlemiş. Neredeki dinleme acaba? Türkiye’deki konsolosluktaki mi yoksa Prens Selman’ın odasındaki, makamındaki mi? Orada da mikrofonları yerleştiren bir yaver olabilir? Dinleme nereden çarptı orası önemli...

CIA HESABINI SORAR

"Sorar. Zaten hem Trump’ta hem de Suudi Arabistan’da Prens Selman’a karşı muhalifler arasında kıpırdanma var. Belki sesleri tam çıkmıyor ama perde arkasında bir şeyler yapıyorlardır mutlaka. CIA da onları biliyordur, desteği verdi mi Selman gider... Kim bilir bu arada Selman ABD’ye ne sözler verdi..."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler