Evinin önünde saldırıya uğrayan İlahiyatçı Cemil Kılıç o anları anlattı

Evinin önünde saldırıya uğrayan İlahiyatçı Cemil Kılıç o anları anlattı

Gaziosmanpaşa'daki evinin önünde saldırıya uğradığını söyleyen İlahiyatçı Cemil Kılıç o anları anlattı. "Önce bana selam verdi, sonra 'Falan kişi misiniz' dedi. Ben 'Evet' deyince slogan atarak saldırmaya başladı.'' dedi.

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımla evinin bulunduğu sokakta saldırıya uğradığını duyurdu. Uğradığı saldırı sonrasında koşarak evine sığındığını belirten Kılıç yaşananları kameralara anlattı.

"SLOGAN ATINCA YANINA BAŞKA KİŞİLER DE GELDİ"

Kılıç, "Yolda yürürken yukarıda bulunan caminin önünden geçerken, biri geldi bana selam verdi, iyi niyetle yaklaştı. Ben de olumsuz bir şey düşünmedim, herhangi bir önlem alma gereği duymadım. Pek çok sefer olduğu gibi yolda görüp hal hatır soranlardan biridir diye düşündüm fakat daha sonra yaklaşıp, 'Falan kişi misiniz' diye sordu. Ben de evet deyince, saldırmaya ve slogan atmaya başladı. Bağıra bağıra slogan atınca yanına başka kişiler de gelmeye başladı. Saldırı sonucu önce yere düştüm sonra ayağa kalktım. Ben de onlara karşılık vermeye çalıştım, verdim." diye konuştu.

Evinin önünde saldırıya uğrayan İlahiyatçı Cemil Kılıç o anları anlattı: Önce selam verdi, sonra saldırmaya başladı

"ELLERİNDE SOPALAR VARDI"

Kılıç, "Onlar daha kalabalıktılar. Önce saldıran tekti, sonra birkaç kişi daha geldi yanına. Saldıran kişi de değil ama diğerlerinin ellerinde sopalar vardı. Ben o esnada çoğaldıkları için ister istemez eve doğru kaçtım. Kendimi eve zor atabildim. Slogan atmayı sürdürüyorlardı, ben de bunu basına duyurdum doğal olarak. Slogan olarak 'Allah-u Ekber' diyerek slogan atıyorlardı. Polis arkadaşlar buradalar, şikayetçi oldum" dedi.

"TÜM TOPLUMA GÖZDAĞI VERMEK İSTİYORLAR"

"Yakın zamanda değil, aylardır tehdit ediliyordum" ifadesini kullanan Kılıç sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Çeşitli terör örgütlerinden İBDA-C'den dahi tehdit aldım. Diğer bazı gerici gruplardan tehdit aldım. Ben yine de bu şekilde bir saldırıya cüret edebileceklerine bu kadar pervasızlık yapacaklarına ihtimal vermiyordum. Ne üzücü ki bu gerçekleşti. Bununla yalnızca bana değil tüm topluma bir gözdağı vermek istiyorlar. Biz korkmadan çekinmeden mücadelemizi sürdüreceğiz.

Evinin önünde saldırıya uğrayan İlahiyatçı Cemil Kılıç o anları anlattı: Önce selam verdi, sonra saldırmaya başladı

"TEHDİTLER KARŞISINDA ASLA YILMAYACAĞIM"

Allah'a bir can borcumuz var başka bir borcumuz yok. Günü geldiğinde Allah yazdığında emaneti sahibine teslim ederiz. Can korkusuyla fikirlerimizi açıklamaktan, düşüncelerimizi dile getirmekten çekinmeyiz. Cumhuriyeti, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri savunmaya devam edeceğim. Tehditler karşısında asla yılmayacağım. Burada evim dördüncü katta duyamamış olabilirim ama slogan atmayı sürdürmüş olabilirler. Sokakta sopalarla dolaşıyorlardı."

Evinin önünde saldırıya uğrayan İlahiyatçı Cemil Kılıç o anları anlattı: Önce selam verdi, sonra saldırmaya başladı

SALDIRGANLAR HER YERDE ARANIYOR

Cemil Kılıç daha sonra evine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri Gaziosmanpaşa'da bulunan noktada güvenlik önlemleri aldı. Polisin kaçan saldırganı arama çalışması sürüyor.

BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Öte yandan Twitter hesabından açıklama yapan Cemil Kılıç, pazar günü basın açıklaması düzenleneceğini belirtti. Kılıç, "Yarın (26 Mart Pazar) Saat 14.00'te Cemil KILIÇ'a yönelik saldırıyı protesto için kitlesel basın açıklaması yapılacaktır. Bağlarbaşı Mahallesi Keçesuyu Caddesi Gaziosmanpaşa/ İstanbul"

İLAHİYATÇI CEMİL KILIÇ'A EVİNİN ÖNÜNDE SALDIRI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler