Eski İran lideri Ahmedinejad: İran, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın işbirliği

Eski İran lideri Ahmedinejad: İran, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın işbirliği

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ajmedinejad, Suudi Arabistan, Türkiye ve İran bir araya gelmesinden başka yolun olmadığını vurguladı.

İran'da 18 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için yeniden aday olduğunu açıklayan eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ajmedinejad, daha önce yaptığı "İran, Türkiye ve Suudi Arabistan yan yana durursa ve birlik içinde hareket ederse bölgenin çehresi tamamen değişir. Bu çok kolay gerçekleşebilir" açıklamasına açıklık getirdi.

Ajmedinejad, "Bölgemizde Suudi Arabistan, Türkiye ve İran çok önemli ve öne çıkan ülkeler. Dostluk ve kardeşlik atmosferinde birlik olmalı ve işbirliği yapmalıyız. Sizce de İran, Türkiye ve Suudi Arabistan bir araya gelirse bölgenin çehresi değişmez mi? Bence bundan başka yol yok. Bu 3 ülkenin liderleri bence sonunda birlikte olmaları gerektiği sonucuna ulaşacak ve birbirlerinin yanında duracaklar" ifadelerini kullandı.

İsrail-Filistin gerilimine de değinen Ajmedinejad, "Bence Filistin konusundaki tüm hak sahipleri referandumda yer almalı ve milletlerinin geleceğine karar vermeli. Kısa dönemli çatışmaların bazı amaçları olabilir ama Filistin halkının kaderine etkisi yok. Umuyorum ki dünya, Filistin halkının haklarının tamamen geri verilmesi sonucuna ulaşır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuşan Ajmedinejad "Bu sefer adaylık başvurumu hemşerilerimden ve halkımızdan çokça gelen talepler üzerine yaptım. O kadar çok ricada bulundular ki benim için başka bir seçenek kalmadı. Aslında benim başvurum halkın çağrısı üzerine oldu. Adaylığımı kabul etmezlerse oy kullanmam ve kimseyi de desteklemem demiştim. Söylediklerimle aynı görüşteyim" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika