Esad ziyaretini Erdoğan engelledi demişti: Perinçek'in sözlerine sansür

Esad ziyaretini Erdoğan engelledi demişti: Perinçek'in sözlerine sansür

Vatan Partisi lideri Perinçek, Şam'a yapacağı ziyaretin, Erdoğan hükümeti içindeki Amerikancılar tarafından engellendiğini söylemişti. Perinçek'in sözleri arşivden silindi.

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı Vatan Partisi'nin lideri Doğu Perinçek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçen ay yaptığı “Muhalif Suriyelilerle rejim arasında barış için destek oluruz” açıklaması sonrası, Ethem Sancak ile Şam’a gidip Esad rejimle görüşeceklerini açıklamıştı.

"ŞAM ZİYARETİNİ ERDOĞAN HÜKÜMETİ İÇİNDEKİ AMERİKANCILAR ENGELLEDİ"

2015’te Perinçek’le görüşen Beşar Esad yönetimi yeni ziyareti iptal etmişti.

ABD'nin mektubu karşısındaki tavrı nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye meydan okuyan Perinçek, Şam ziyaretinin Erdoğan hükümeti içindeki Amerikancılar tarafından engellendiğini söyledi.

Perinçek 6 Eylül'de yaptığı açıklamada ziyaretin bir süre ertelendiğini ve bunda “hükümet içindeki Amerikancı unsurların” rol oynamış olabileceğini söylemişti.

Serbestiyet'te yer alan habere göre, Esad’ın tutum değişikliğinin nedeninin, Şam rejimi ile Türkiye arasında istihbarat birimleri seviyesinde başlayan görüşmeler olduğu tahmin ediliyor.

PERİNÇEK'İN SÖZLERİ ARŞİVDEN KALKTI

Perinçek’in sözleri yayın sırasında ve ertesi sabah Ulusal Kanal’ın sosyal medya hesabından paylaşılmıştı. Ancak paylaşımlardaki linklere tıklandığında Ulusal Kanal’ın sitesindeki içeriklere ulaşılamadığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler