Ermeni muhalifler, Kılıçdaroğlu'ndan ilham almış

Ermeni muhalifler, Kılıçdaroğlu'ndan ilham almış

Bir dizi protesto eylemi yaparak, Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan'ın istifa etmesini sağlayan ve iktidarı ele geçiren Ermeni muhaliflerin, Kılıçdaroğlu'nun Adalet yürüyüşü ve Gezi Parkı eylemini model aldıkları ortaya çıktı.


Ermenilere sempatisi ile bilinen Taner Akçam, eserlerinin Ermeniceye çevrilmesi nedeni ile Ermenistan'a gitmişti.

Bir dizi toplantı ve söyleşiye katılan, kitaplarını imzalayan Akçam, yeni hükümet çevreleri ve yeni Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan ile de buluştu. 

Taner Akçam, Ermenistan izlenimlerini anlattığı Agos gazetesi yazarı Yetvart Danzikyan'a Ermenistan yetkililerinden edindiği çok ilginç bir bilgiyi de aktardı.


Kılıçdaroğlu'nun Adalet yürüyüşü ve Gezi Parkı eylemi model olmuş

Nikol Paşinyan liderliğindeki muhalifler, bir dizi protesto gösterisi sonucu, Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan'ın istifasını sağlamış, muhaliflerin lideri Nikol Paşinyan, 1 Mayıs 2018 tarhinde, Ermenistan Başbakanı olmuştu.

Taner Akçam, Ermenistan'da gerçekleşen bu protestoların bilinmeyen yüzünü şöyle anlattı:

"Paşinyan Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nden etkilenmiş ve kendisine onu model olarak almış. Muhalefetini 'adalet yürüyüşü' olarak başlatmış ve ilk önce Gümrü’den Erivan’a yürümüş. Daha sonra da insanları sokağa çağırmış. Hükümetin sivil muhalefete saldırması üzerine de insanlara akşamları çanak-çömlek çalmalarını önermiş. Bu da sembolik bir direniş tarzı olmuş. Yani, Türkiye bazı sivil direniş tarzları ile bir örnek de teşkil etmiş..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler