ERKAN SEVİNÇ YAZDI: 'EGE'DE GÜNDEM "YOK BÖYLE BİRŞEY"

ERKAN SEVİNÇ YAZDI: 'EGE'DE GÜNDEM "YOK BÖYLE BİRŞEY"

ERKAN SEVİNÇ YAZDI: 'EGE'DE GÜNDEM "YOK BÖYLE BİRŞEY"

Erkan Sevinç

Rustavi..Gürcistan’ın efsane müzik ve dans topluluğu.. Bizim “Anadolu Ateşi” gibi. İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde izleyenlerin “Yok Böyle Bir şey” diye nitelendirdikleri gösterilerini sergilediler. Merkezin müdürü Mustafa Bayık gerçekten büyük işler yapıyor ve görmeyi hayal edemeyeceğimiz ünlü sanatçılarla bizleri buluşturuyor. Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da geldi. Başkanın Vip salonda bu gösteriyi izlemek için İstanbul’dan günübirlik İzmir’e gelen Hıncal Uluç’la seçimlerden sonra yapacakları üzerine keyifli sohbetine şahit olduk. Kocaoğlu torun sevmeyi daha ileri yaşlarına bırakıp yine iş hayatında olacağının sinyallerini verdi o gece. Rustavi ve gösterisinden bahsedeyim biraz da. Onlar küçük bir Gürcistan kasabasında kurulmuşlar. Tam 70 ülke ve 4000’i aşkın konser vermişler. Koreograflığını Gürcistan’ın efsane dansçısı Pridon Sulaberidze’nin yaptığı Rustavi’nin sahne aldığı salonlar arasında Paris’de ‘Olympia’, ‘Player’ ve ‘Mogador’, Londra’da ‘Albert Hall’, Roma’da ‘Auditorium’, New York’ta ‘Bekon’, Moskova’da “Büyük Moskova Tiyatrosu”, St. Petersburg‘da “Büyük Filarmoni “salonu  da var. Gürcü dansçıların nefes kesen  gösterilerini izlerken orkestranın yöresel müziklerini de dinleme fırsatını bulduk..

 

İnsanın kendisinden bahsetmesi kolay değil.İzmir aşığı insanları anlattığım son kitabım “70 Hayat”ın İzmir’in ikiz kuleleri Folkart’ın Akademi salonundaki lansmanında çoğu konuktan “Yok Böyle Bir şey” sözünü duydum. Gerçekten soğuk ve yağmurlu havaya, İzban grevine ve sahne alacak sanatçı Evrim Özkaynak’ın geç kalmasına neden olan felaket trafiğe rağmen katılım muhteşemdi. Kitapta yer alan ünlü simalardan 30 a yakını da geldi. Dostlar Fırını’nın boyoz sübye ikramı ile başlayan etkinlik standupçı Benan Bilek’in söyleşisi ve Evrim Özkaynak konseri ile devam etti. Bu arada “70 Hayat”kitabının gelirinin Koruncuk Vakfı İzmir Şubesi’ne bırakıldığını bir kez daha hatırlatıyor ve başta başkan Işıl Nişli olmak üzere Urla’da bir çocuk köyünün son hazırlıklarını sürdüren vakıf üyelerini alkışlıyorum.

 

Gündemde yerel seçimler yerini koruyor. Millet İttifakı’nın gerçekleşmesi ile Ege illerinde dengeler değişti. Özellikle Balıkesir..CHP ye kayan ibre tekrar Ak Parti’ye dönmüş durumda. CHP'liler İyi Parti adayına oy vermek yerine sandığa gitmeyeceklerini söylüyorlar. Çanakkale ve Muğla’ya artık CHP kazandı şeklinde bakabiliriz.Keza Denizli ve Uşak’ı Ak Parti,Manisa’yı MHP alacak gibi görünüyor. Aydın da bu kez Özlem Çerçioğlu’nun işi zor demiştik.Ancak Cumhur İttifakı’nın kararı sonrası artık Aydın’da da CHP ipi göğüsleyecek durumda. Ve İzmir..İyi Parti’nin aday çıkarmayacağı bu ilde CHP'nin elindeki belediyelere ve adaylara bakalım öncelikle. Konak,Bornova,Urla,Çeşme,Menemen mevcut başkanlarla devam. Bayındır,Karabağlar ve Gaziemir de Karşıyaka’da Akpınar’a,Buca’da Piriştina’ya ciddi muhalefet olmasına rağmen tekrar başkan adayı açıklanmaları sürpriz olmaz. Narlıdere,Balçova,Güzelbahçe,Bayraklı yoluna yeni başkanlarla devam edecek. Ak Parti gerek ilde gerekse ilçede güçlü adaylarla seçime girmesine ve MHP desteğine rağmen 2014 de alabildiklerinden bir fazlasını alırsa başarılıyım diyebilir. CHP de her gün “Yok Böyle Bir şey”denilen yeni yeni aday adaylarıyla tanışıyoruz. Ne zaman belli olacak İzmir’in durumu derseniz. Ne 18 Aralık’ta yapılacak CHP Parti Meclisi toplantısında ne de daha sonraki toplantılarda. Belki de Yüksek Seçim Kurulu’na listelerin verildiği gün. İzmir Büyükşehir’de artık yarışın Selen Sayek Böke ve Tunç Soyer arasında olacağı noktaya gelmiş durumdayız.Elinde “benzin dolu bidon”la köy köy dolaşıp veda ziyaretleri yapan mevcut başkan Aziz Kocaoğlu son anda kendini yakmazsa tabii ki..

Kaynak: YOK BÖYLE BİRŞEY - ERKAN SEVİNÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler