Erkan Sevinç yazdı: EBKP (Ezelden Beri Küskünler Partisi)

Erkan Sevinç yazdı: EBKP (Ezelden Beri Küskünler Partisi)

Erkan Sevinç yazdı: EBKP (Ezelden Beri Küskünler Partisi)

Bugünün değil eskiden beri küskünlerin partisi özelliğini taşıyor. 12 Eylül darbesi sonrası Bülent Ecevit “Arkadaşlarım bana zor günlerimde sahip çıkmadılar”deyip kurdu partiyi. CHP den bir şey olmayacağını daha o günlerde görmüştü Karaoğlan. Gençlik kollarından genel başkanlığına kadar geldiği partisine küstü. Karaoğlan efsanesini yaratan,İsmet İnönü’yü kurultayda deviren,”Ortanın Solu”nun mucidi, Kıbrıs Fatihi Ecevit politikaya DSP ile yeni bir soluk ve alternatif getirdi.Şartlarda partinin lehine işledi. Öcalan’ın ABD tarafından verilmesi ekmeğe yağ sürdü ve parti seçimlerde büyük başarı kazandı. DSP Ahmet Piriştina gibi isimleri kazandırdı Türk politika hayatına. Yıllar sonra koalisyonla da olsa Ecevit tekrar başbakanlığa geldi. O dönem sadece sağlık sorunları değil ,ekonomiden ortaklarla ilişkilere kadar herşey yıprattı Ecevit’i. Bahçeli’nin “Ben oynamıyorum”deyip erken seçim istemesi ,daha sonra Ecevit’in dünyadan göç etmesiyle de parti irtifa kaybetti. Önce eşi Rahşan Ecevit ayağa kaldırmaya çalıştı partiyi. Ama onu da küstürdüler. Ve DSP seçimden seçime vitrine çıkan özellikle CHP den umduğunu bulamayanların partisi oldu.
 

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde DSP oy pusulalarında yine yer alıyor Aslında sadece sık sık başkan değiştirmek yetmez,partinin adını da yenilemek gerekir.Naçizane önerim EBKP (Ezelden Beri Küskünler Partisi).Amblemi de sırt sırta dönmüş iki beyaz güvercin olabilir.Partinin şu anda genel başkanı 2003 – 2004 yıllarında DSP Aydın İl Başkanı olarak görev yapan Önder Aksakal.Aksakal 12 Eylül sonrası 15 yıl siyasi yasaklılığının ardından 1999 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerden sonra her seçimde milletvekili adayı oldu ama meclise giremedi. Masum Türker’in Genel Başkan Yardımcısıydı ve Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odaları’ndan sorumluydu.3 sene kadar önce yapılan Olağanüstü Kurultay’da Demokratik Sol Parti’nin 6. Genel Başkanı olarak seçildi. Partinin İzmir Büyükşehir Belediye adayı da geçen seçimde de bu seçimde de aynı isim. Daha önce İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten ardından da DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Selçuk Karakülçe. Genel seçimlerde partinin oyu %0.10 düzeyinde.Geçen yerel seçimlerde DSP‘nin aldığı oy ise %0.5. CHP nin küskünleri 2014 de yine DSP'ye geçmiş ancak parti İzmir’in hiçbir ilçesinde başkanlık kazanamamıştı.Oyların bölünmesine neden olduğu için çokça da suçlanmıştı.

31 Mart’ta CHP Ege il ve ilçelerinde toz duman arasında başkan adaylarını belirlerken pusuya yatan DSP,koltuk aşıklarını birer birer aday göstermeye başladı. Demokratik Sol Parti lideri Aksakal “Partimiz siyasetin ve toplumun sığınabileceği en güvenli limandır”diyor demesine de sığınanlar CHP küskünleri.

ali-acar-dsp-de.jpg

Seçmenden şimdilik küskünlerin partisine karşılık yok.

 

Kaynak: EBKP (Ezelden Beri Küskünler Partisi) - ERKAN SEVİNÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler