ERICSSON, APPLE ŞİRKETİNE 5G PATENT ANLAŞMAZLIĞI KONUSUNDA DAVA AÇTI

ERICSSON, APPLE ŞİRKETİNE 5G PATENT ANLAŞMAZLIĞI KONUSUNDA DAVA AÇTI

Ericsson, Apple'a 5G patent anlaşmazlığı konusunda dava açtı. Ericsson, adil şartlar bekliyor.

Ericsson, iPhone üreticisi Apple'a 5G patentleri için adil ödeme koşulları oluşmadığı gerekçesiyle dava açtı. Ericsson ve Apple daha önce 2015 yılında da benzer şekilde karşı karşıya gelmiş, yine bir patent sorunu olan o konu ise halen sürüyor. Tam 7 yıldır mahkemelik olan 2 şirketin bu davası 2022 yılında sonuçlanacakken, Ericsson'un şimdi Apple'a karşı yeni bir yasal işlem daha başlatması, ipleri de ister istemez geriyor.

Ericsson ve Apple uzun zamandır beraber çalışıyorlar ve 5G konusunda da çalışmaya devam edecekler. Ancak Ericsson, Apple'dan cihaz başına daha fazla telif istiyor. Apple ise, istenen bedeli ödememekte ısrarcı gibi. 2 şirket, bunu mahkeme salonlarında çözecek; tabii ki bu dava da 7 yıl kadar sürebilir. Bekleyip göreceğiz.

Ericsson, yalnızca Apple ile çalışmıyor. Huawei'den cihaz başına 2.5 dolar alan şirket, Nokia'dan ise yine cihaz başına 3.57 dolar elde ediyor. Tabii ki herkes patent sahibine gerekli telifi ödemekle mükellef, ancak bazen Apple gibi şirketlerle yasal anlaşmazlıklar da ortaya çıkabiliyor ki Apple'ın pek çok markayla anlaşmazlığı olduğunu da biliyoruz. Misal, Apple, Epic Games ile de bir davalık olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler