Erhan Usta, Akşener masadan kalktığında istifa eden üye sayısını açıkladı

Erhan Usta, Akşener masadan kalktığında istifa eden üye sayısını açıkladı

Erhan Usta, Genel Başkanları Meral Akşener'in ağır ithamlar sarf ederek Altılı Masa'dan ayrıldığını açıklamasının ardından ülke genelindeki üyelerinden istifalar yaşandığını açıkladı.

İyi Partili Usta, HaberTürk canlı yayınına katıldı. İyi Parti lideri Akşener'in Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerilmesine itiraz ederek 3 Mart tarihinde Altılı Masa'dan ayrıldığını açıklamasının ardından ülke genelinde üyeliklerden istifalar yaşandığını söyleyen Usta, kaybedilen üye sayısını ilk defa açıkladı.

"Vatandaş, bir tanesine razıyken..."

"6 Mart'ta Millet İttifakı, 2 Mart'a göre çok daha güçlü oldu" diyen Usta, şu anda partililerinde ve vatandaşta 'çok ciddi güven ve heyecan' olduğunu dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın da sürece dahil olduğunu hatırlatan Usta, "Vatandaş, bir tanesine razıyken bir anlamda ikisi birden Sayın Kılıçdaroğlu ile bir kampanya yürütecekler" ifadesini kullandı.

Akşener'in Altılı Masa'dan kalkmasıyla İyi Parti'den ülke genelinde 25-30 bin civarında üyenin istifa ettiğini açıklayan Usta, şunları söyledi:

"6 Mart'ta Millet İttifakı, 2 Mart'a göre çok daha güçlü oldu"

"Geçen hafta yaşadığımız türbülansı şöyle değerlendirmek gerekir. Masada bir çalışma tarzı vardı, o tarzdan bir miktar uzaklaşıldığını düşünerek bir mesele çıktı. Daha sonra masa çalışma ilkelerine geri döndü. Sonunda çok daha güçlü bir şey oldu. 6 Mart'ta Millet İttifakı, 2 Mart'a göre çok daha güçlü oldu.

"Kılıçdaroğlu ile bir kampanya yürütecekler ve görev alacaklar"

Çünkü toplumun beğenisini kazanmış, popüler, icraatlarıyla göz dolduran iki belediye başkanını Millet İttifakı'nın adayı olan Sayın olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alacak. Vatandaş bir tanesine razıyken bir anlamda ikisi birden Sayın Kılıçdaroğlu ile bir kampanya yürütecekler ve görev alacaklar.

"Millet İttifakı'nın olumlu etkisini anketlerde göreceğiz"

Hem partililerimizde hem vatandaşa çok ciddi bir güven gelmiş, ciddi bir heyecan var. Orada çok doğru bir iş yapıldı. İyi Parti'nin 'sorun çıkaran' o tavrından sonra Millet İttifakı adına çok önemli ve güzel bir iş yapıldı. Millet İttifakı'nın olumlu etkisini anketlerde göreceğiz.

"25-30 bin civarında istifa"

İyi Parti burada oy kaybetmiş midir, ilk etapta olabilir. İlk güne göre çok fazla değişiklik var. İstifalar geri dönüyor. Üye istifaları olmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam 25-30 bin civarında istifa olduğu ifade edilmişti. Önemli bir kısmı geri döndü, şimdi rakam söyleyemem. Mesela Samsun üzerinde yüzde 80-90 oranında döndü."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler