Ergün Atalay: Teklif yüzde 36'dan düşük olmamalı

Ergün Atalay: Teklif yüzde 36'dan düşük olmamalı

Yüzde 36'lık 2022 yılı vergi, ceza ve harç zamlarını hatırlatan Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na bu orandan düşük bir teklif gelmemesi gerektiğini söyledi.

Milyonları yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için ilk Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı yarın yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in ev sahipliğinde yapılacak toplantıda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek.

Türkiye'nin uzun süredir gündeminde olan zam için beklenti yüksek. Siyasetçi, işçi ve iş veren kuruluşlarının açıklamaları bu beklentinin artmasına neden oldu.

AK Parti hükümetleri döneminin en büyük zammı beklenirken toplantı öncesi ilk açıklama Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan geldi.

"TEKLİF YÜZDE 36'DAN AZ OLMAMALI"

Atalay açıklamasında geçtiğimiz günlerde yüzde 36 zam yapılan vergi, ceza ve harç fiyatlarını hatırlattı. bu zamların enflasyona yakın olduğunu söyleyen Atalay masaya bu oranın altında bir teklifin gelmemesi gerektiğini söyledi.

Atalay, "Yüzde 36.2'lik yeniden değerleme oranı gerçek enflasyona kısmen de olsa daha yakın. Bizim kafamızda tabi ki bir rakam var ve onu talep edeceğiz. Ancak hükümet de masaya yeniden değerleme oranının altında bir zam teklifiyle gelmemeli” dedi.

Memura yüzde 4, sendika başkanına yüzde 85 zam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler