ERGENEKON ve TRAGETYA..

ERGENEKON ve TRAGETYA..

Modern çağda tragetya kelimesini tiyatro sanatında ciddi,hayatın içinde korku,acı ve sonu hep kötü biten yapıtlara TRAGETYA yapıtlar oyunlar olarak adlandırılır.


Tragetya kelimesi yunan dilinden gelir anlamı KEÇİ EZGİSİ demektir.

Bugünlerde aslında bir ERGENEKON örgütü yapılanmasının trajedisini yaşıyoruz.

Dün sosyal medyada şu tweet’i attım ARAS DAĞLI(REEL ALP TUFAN) hesabından.

NATO' ya bağlı stay behind(geride kalanlar) yapılanması orijinal ERGENEKON örgütünü çökertmeden bu ülkede huzuru bulamazsınız, bu siyasetçilerin yapacağı bir şey değil. bağımsız hukukla yapılır.

Bu yapılanmanın artık NATO ülkelerinde bile tanımlanması bitmişken,hala ülkemizin iç dinamiklerindeki çok sağlam yerleşimi ve dışardaki güçlerle pazarlık yaparak ülkenin menfaatlerini peşkeş çekerek bu zamana kadar geldi.

FETÖ terör örgütü yapısının yaptığı ÇAKMA operasyonlarla ERGENEKON çok farklı bir kisveye girdi.

İtalya STAY BEHİND yapılanması GLADİO, İTALYAN SAVCILAR tarafından içi açıldığında görüldü ve anlaşıldı yapının bir çok ayağı var.

İSTİHBARAT,KOLLUK,ORDU,EKONOMİ,

SİYASET,MAFYA,BÜROKRASİ.

Bugünlerde konunun MAFYA tarafı konuşuluyor, belirli isimlerin ifşasından kamuoyu etkileniyor ama bunu yaratan DERİN kişilikler hiç konuşulmuyor.

Bu konularda mafya ve şuç örgütlenmeleri şuçlananlar ne zaman bu hayatın içine çekildi, nasıl motive edildi, bu motivasyonu kimler yaptı ve içerde dışarda kimler bu yapıları kendileri için silah olarak kullandı.

Asıl geri planda kimler var ve bunlar nasıl bir yapıya sahip……?

STAY BEHİND (geride kalanlar) askeri bir yapıdır temel olarak, bunu aklınızdan çıkartmayın.

Görevi her türlü gayri nizami harp tekniklerini ülke işgal altındayken örgütlemek ve uygulamak.

Bunun içinde banka soymaktan adam kaçırmaya, fidye istemeye, adam öldürmeye, şantaj yapmaya kadar uzanan bir çok faaliyet var.

Tabi bunları savaş zamanında ülke işgal altındayken yapacaksın, ülkede barış varken değil o zaman konu neye döner MAFYA,ORGANİZE ŞUÇ,TERÖR ÖRGÜTÜ faaliyetlerine değil mi ?

Bunun filmini yapanlar KURTLAR VADİSİ GLADYO filminin baş kahramanı İSKENDER BÜYÜK filimde ne anlatıyor yatında alımlı güzel avukatına.

Bir yerde kalabalıkların içinde azgın bir azınlık varsa bilin ki orda GLADİO(ERGENEKON) vardır diyor, evet çok doğru söylüyor.

Rahmetli piyanist ŞEVKET UĞURLUEL beyefendinin plakları vardı ANILARLA MÜZİK.

Biliyorsunuz ben eski Yeşilköy semtindenim.

Bu anlatacaklarım bu günleri ilgilendiriyor, semtte babadan zengin petrol işi ile uğraşan bir kardeşim var babadan zengin, geliyor gidiyor bölgenin bir emniyet mensubu amir arkadaşımız var sohbet ediyoruz rakı içiyoruz tamamen dostluk babında günler geçiriyoruz.

Yıl 2004 ortaları bana dedi ki abi bizde bir milyon dolar para var istersen al kullan işinde gücünde ne zaman istersen geri ödersin.

Sağol kardeşim dedim yediğimiz peynir kavun içtiğimiz rakı yapacağımız bir şeyde yok, teşekkür ederim dedim nazikçe teklifi kabul etmedim.

Bir müddet sonra sanırım 2004  kasım ayı hafızam kuvvetlidir yanıma bir arkadaşını alarak geldi tanıştırdı, orta Anadolu'nun o günlerde öne çıkmış bir takımın başkanı.

Uzman olduğum konuda bana danışmaya gelmişler, anlattı konuyu arkadaş.

Dedim bu konulardan uzak durun sizi bu konulardan dolayı öldürürler.

Bu arkadaş benim dostuma bakarak dürüst insanla beni tanıştırmışın doğru söylüyor ALP bey dedi.

Akabinde petrolcü arkadaşa kısa bir müddet sonra konumumu anlatarak kendisi ile görüşmeyi keseceğimi izah ettim ve sevdiğim bir insan olarak beni her zaman hatırlamasını istedim.

Aradan yedi sekiz ay sonra tarihsel bir ailenin önemli bir işadamı fidye için İstanbul’dan kaçırılıp bodruma götürülmüş.

Köklü ailelerden geldiğimiz için kaçırılan işadamı ve ailenin Kadıköy bölgesinde guruplarını doğduğum Bağlarbaşı Üsküdar Zeynep kamil hastanesinden itibaren tanırım.

Bu işadamın kaçırılma sebebi gazetelerin yazdığı şu olaymış.

Bugünlerde önemli olan bir kişiye birisini korkutması için 1 milyon dolar vermiş, fakat bu kişi parayı almış ama bu işi yapmamış.

İkinci bir ekip aranmış  görevde olan muvazzaf subaylarla görüşmüş onlarla 500 bin dolara anlaşılmış ama onlarda bu işi yapmayıp kendisini kaçırıp 2 milyon dolar fidye istemişler, fakat bir çatışma ile şerefli Türk polisine yakayı ele vermişler.

İkinci bir konu daha anlatacağım ve sizi bu konularda aydınlatacağım.

Yeşilköy'de yine çocukluktan iki tanıdığım isim var biri CENGİZ ÇELİK bir diğeri de BEHİÇ şimdi soyadını unuttum, babası bizim çocukluğumuzda Yeşilköy PTT müdürüydü.

 Aynı semtte aynı heyecanlarla büyüdük.

Yıllar geçince CENGİZ ÇELİK ve BEHİÇ ve arkadaşları bizdeki MARİNA’ yı işletmeye başladılar diğer arkadaşlarımızla bayağı isim oldular.

Ben kimsenin yanına gitmem GÜVERCİNLERLE ( ilgili konularda ELEMANLAR)devamlı haber alırım.

Son noktada hiç kimsenin beklemediği anda düşer bir kahve bir rakımı içer kısa sohbet eder ordan ayrılırım.

Askeri istihbarat konuları dalında en önemli bir dal MUHAREBE istihbaratında ALAN  istihbaratı ve yine bunla ilgili konu geri bölge emniyeti alma çok önemli konudur.

Onun için devamlı bulunduğum bölgelerde ALAN istihbaratı yapar ve bundan durum analizi çıkartırdım.

Cengiz Çelik SUSURLUK döneminde ABD dinleme cihazı getirdiği için başı belaya girdi kurdukları ANKARAdaki güvenlik cihazları şirketi kapandı, AMERİKA'YA gitti o zaman yine çocukluktan çok kadim bir ASLAN dostum bu konularda beni bilgilendirdi, fakat filmin sonu kötü bitti CENGİZ ÇELİK,BEHİÇ ve bazı özel harekat polisleri bodrum yakınlarındaki bir bölgede kaza geçirerek öldüler, ALLAH RAHMET EYLESİN, mekanları cennet olsun.

Cengiz Çelik ve bugünde örnekleri olan kişiler aslında birileri tarafından kurban edilerek asıl bu işleri derin yapanlarımı örtüyor, evet aynen öyle oluyor DERİN yapılar örtülüyor.

ERGENEKON gerçek yapısı ve KOZMİK ODA olayı doğru olarak deşifre olursa belki TÜRKİYE’nin çetelere, mafyalara, derin örgütlenmelere karşı eli güçlenir, bu yapıları imha edebilir ülkenin önünü açabilir tüm DÜNYA'ya karşı.

Bunun için bağımsız adalet, sorgulanabilir kurumlar ve devlet  yöneticileri, kamu bürokratları yani ileri DEMOKRASİ lazım.

Bizim gibi fikirlerimizden ve haklı hukukumuzu korumak istediğimizden  dolayı kaçırılıp yargılanmadığımız  yeni bir

demokratik anayasa ve düzen  gerekli.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler