ERGENEKON dan MANAS a…

     
19 Mayıs Gençlik Bayramı' nızı şimdiden kutlarım, NE MUTLU TÜRKÜM diyene...
Türkün iki büyük destanı: Biri ERGENEKON diğeri MANAS destanı.
Ergenekon deyince halkımızın aklına hemen terör örgütü davası geliyor, toplumun kafasında bu şekilde yer etti.
ERGENEKON örgütünü ilk 1997 yılında merhum CELAL KAZDAĞLI ve CAN DÜNDAR beylerin kitabından okumuştum fakat hafif bir gülümseme ile kitabı kütüphanedeki yerine koymuştum.
Geçen sene cezaevinden tahliye olduktan sonra ilk aldığım kitaplardan biri 26. Genel Kurmay Başkanımız Sayın İLKER BAŞBUĞ paşamızın  ERGENEKON' DAN ÇIKIŞ başlıklı kitap oldu.
Onuda tebessüm ederek okuduktan sonra kütüphanemdeki yerine koydum.
Bir çok bu konularla ilgili eser okuduğumda ciddi anlamda ERGENEKON konusunda psikolojik operasyonlar yapıldığını analiz edebiliyorum.
Bugünlerde ERGENEKO' NUN 1975 yılından sonraki en büyük kanadı olarak yavaş yavaş gelen FETÖ terör ve casusluk örgütünün devamlı bu konu ile anılması şahsıma 2008 yılında ERGENEKON davasının başladığı günleri hatırlatıyor.
O zamanda TÜRKİYE de FETÖ' cülerin yaptığı ERGENEKON,BALYOZ davalarındaki komplo operasyonlarla ülkemizin içinin nasıl boşaltıldığını çok iyi anladık daha sonra.
Bu davalarda o zaman büyük bir kesim komploya maruz kalırken kırıntı şeklindeki gerçek son kullanma tarihi dolmuş ERGENEKON' cuları da aklamış olduk,mahkemelerimiz eliyle.
Aslında tüm bu operasyonları yaptıran bizi içimizde birbirine kırdırıp devletin,milletin içini boşaltan BATI emperyalizimin burdaki gizli maşası gerçek ERGENEKON' a hiç kimse şu ana kadar dokunamadı bu örgütü açamadı.
Gerçek ERGENEKON 1977' den itibaren Savcı Doğan Öz Disk başkanı Kemal Türkler, Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak, eski Başbakan Nihat Erim gibi isimlerden başlayıp 1990' ların başında Mustafa Hiram Abas, Eşref Bitlis, Cem Ersever, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve diğerleri 2000' lerde Üzeyir Garih, Necip Hablemitoğlu, Hrant Dink, Savcı Selim Kiraz gibi isimleri katlederek ÖRGÜTÜN önünü açarak bugüne kadar gelmiştir.
ERGENEKON örgütünü kısa yoldan bugünlerde çözebilmeniz için TÜRKİYE' nin SURİYE politikası' nın ÇOK GİZLİ şekillendiği 2005 yıllarına ve aynı tarihlerde ANKARA SEFERBERLİK TETKİK KURULU kozmik odalarının girişine o günlerde planlanarak başlandı mı ona bakmak lazım.
Sevgili okuyucularıma basit TÜYO vereyim 2005 yılındaki KURTLAR VADİSİ dizisinde aslında tüm bunları televizyonda seyrettirdiler sizlere.
ERGENEKON TÜRKLÜĞÜN destanının şifreleri 17-25 aralık 1998 tarihlerinde başka bir TÜRK DESTANI olan MANAS tan fışkırır mı.
BOZKIRDAN  esen rüzgar TÜRKLÜĞÜN ÖZGÜRLÜĞÜ MANAS destanında olabilir.
SAYGILARIMLA,
ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.