Erdoğan'dan uçakta İsrail açıklaması: Siyasette dargınlık olmaz

Erdoğan'dan uçakta İsrail açıklaması: Siyasette dargınlık olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna dönüşünde uçakta Siyonist İsrail'le normalleşme sorusuna yanıt verdi. Erdoğan, "Siyasette dargınlık olmaz." dedi.

Ukrayna'da Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Siyonist İsrail'e yeniden büyükelçi atanmasına skandal bir cevap verdi. Erdoğan, "Siyasette dargınlık olmaz." dedi.

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

'SİYASETTE DARGINLIK OLMAZ'

"Yakın zamanda İsrail’le de normalleşme süreci başlamıştı ve büyükelçilerin atanmasına da karar verildi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri en nihayetinde İsrail… Mısır'dan da örnek verdiniz. İsrail'le olan ilişkiler Doğu Akdeniz'de Mısır'la da olursa, bu ilişkilerimiz için genel anlamda enerji eksenli bir ilişki, irtibat diyebilir miyiz acaba?" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Daha çok siyaset eksenli dersek isabetli olur. Yani siyasetin gereği bu. Onun için de siyasette dargınlık olmaz. Her an barış içinde olacaksın. Her an görüşebilme imkanı yakalayacaksın. Mesela Mısır'la şu anda üst düzeyde, istenilen yerde değil ama biz şimdi Mısır'la da arkadaşlarla alt düzeyde yani bakanlar seviyesinde bu işi sürdürelim ve ardından da temenni ederiz ki üst düzeyde de bu adımı en güzel şekilde atalım. Çünkü Mısır halkı bizim kardeşlerimiz. Bizim Mısır halkıyla dargın olmamız mümkün değil. Onun için de bir an önce orayla da bu barışı bizim temin etmemiz gerekiyor. Suriye ile daha ileri seviyede adımları temin etmemiz gerekiyor. Bu adımları atmak suretiyle, tüm bölgede yani İslam dünyasının bizim komşularımızla olan bu bölgesinde inşallah birçok oyunu biz bozarız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler