Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun Bürokrat Çağrısına İlk Yanıt

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun Bürokrat Çağrısına İlk Yanıt

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara çağrısına ilişkin 'Bay Kemal'in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı. Boş heves' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara çağrısını ve Merkez Bankasını ziyaretini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu açıklama CHP zihniyetinin, vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bürokrasiye özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet zihniyetinden başka bir şey değildir” dedi.
Erdoğan, “Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri geride kaldı. Boşa heves. Burası bir hukuk devleti, kabile devleti değildir. Bay Kemal’in oynadığı alan değildir” ifadelerini kullandı.
“Siyasi garabetini bir kenara bıraktım, açıkça suçtur. Sen nasıl kalkar da bürokratları tehdit edersin, sen kimsin ya?” diye seslenen Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlillerini, hatta milletimizi ilk tehdidi de bu değildir” dedi. Erdoğan, “Şimdi de tarih veriyor. Hadi bakalım göreceğiz” ifadelerini kullandı.
Merkez Bankası’nın bağımsızlığının tartışılmasına ilişkin de konuşan Erdoğan, “Merkez Bankası Başkanı bağımsız olmasaydı sana bu randevuyu vermeyebilirdi” dedi.
Erdoğan “Bu dil vesayet ve darbe dönemlerinin dilidir. Biz Bay Kemal’in bu diline alışığız” diye konuştu ve Kılıçdaroğlu'nun kendisini rezil ettiğini savundu.
Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler