Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na İzmir'in Borcu yanıtı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na İzmir'in Borcu yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, Çiğli Tramvayı temel atma töreninde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1 milyar 70 milyon euro borçlanmayı yüzde 3 faizle yaptığı yönündeki açıklamasına ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Çiğli Tramvayı temel atma töreninde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1 milyar 70 milyon euro borçlanmayı yüzde 3 faizle yaptığı yönündeki açıklamasına ilişkin konuştu. Erdoğan, "Her şeyden önce, İzmir Büyükşehir Belediyesi, bütçesinin neredeyse 2,5 katı borçlu bir belediye olarak zaten böyle bir borçlanma hakkına sahip değildir Bay Kemal, bunları öğren" dedi.

AKP Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanma iznine sahip olmadığını söyleyerek "Ortada borçlanma izni bulunmadığı için belediyenin şu veya bu oranla herhangi bir kredi kullanımı da söz konusu değildir" ifadesini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU EKONOMİDEN VE RAKAMLARDAN ANLAYAN BİRİSİ OLMADIĞI İÇİN"

Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"İzmir'deki Çiğli Tramvayı temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendi belediyesinin Hazine’den daha uygun şartlarda borçlandığını övünerek anlatıyordu. Her şeyden önce, İzmir Büyükşehir Belediyesi, bütçesinin neredeyse 2,5 katı borçlu bir belediye olarak zaten böyle bir borçlanma hakkına sahip değildir Bay Kemal, bunları öğren. İkinci olarak, belediye bu finansmanı, izin aldığı dönemde gerçekleştiremediği, yani işini ciddiyetle takip etmediği için zaten şu anda böyle bir borçlanma iznine de sahip değildir. Üçüncü olarak, ortada borçlanma izni bulunmadığı için belediyenin şu veya bu oranla herhangi bir kredi kullanımı da söz konusu değildir. Dördüncü olarak, proje finansmanı kredileri ile bütçe finansmanı için yapılan tahvil ihraçları, şartlarından vadesine kadar birbirleriyle ilgisi olmayan, mukayesesi dahi yapılamayacak konulardır. Beşinci olarak, Kılıçdaroğlu ekonomiden ve rakamlardan anlayan birisi olmadığı için, Hazine’nin altyapı yatırımlarımız için sağladığı uluslararası finansman kredilerinin şartlarının, kendi bulduklarını iddia ettikleri krediden, aslında daha uygun olduğunu da bilmiyor. Hepten cahil. Gerçi bunların hangi yalanlarını düzelteceğimizi, hangi iftiralarını düzeltelim bununla yola gidelim, inanın bunu dahi bilmekten artık usandık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler