Erdoğan'dan Çiller'e ağır gönderme

Erdoğan'dan Çiller'e ağır gönderme

Ankara Sincan Saraycık TOKİ Konutları’nda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirmek isterken eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e ağır göndermede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'ye olan desteğini hiçbir zaman saklamayan ve her fırsatta dile getiren eski Başbakan Tansu Çiller'e yönelik flaş bir göndermede bulundu.

Ankara Sincan Saraycık TOKİ Konutları’nda düzenlenen ‘TOKİ 1 Milyonuncu Konut Anahtar Teslim Töreni’nde’ konuşan Erdoğan, "Bu ülkede, insanlara yıllardır iki anahtar, bir ev bir araba sözü verildi. Ama bu sözler tutulmadı. Biz yönetime gelirken böyle bir söz vermedik, ama yaptıklarımızla bunu kat be kat sağladık.

Bundan sonra da aynı anlayışla milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bu hizmetlerin devamı için 2023 seçimleri kritik öneme sahiptir. 2023 için çalışmaya başlamanızı istiyorum." ifadelerini kullandı.

ÇİLLER'İ HEDEF ALDI

Erdoğan'ın konuşmasında, "Bu ülkede insanlara yıllardır iki anahtar, yani bir ev ve araba sözü verildi. Ama bu sözler tutulmadı" ifadeleri 1991-93 yılları arasında DYP-SHP koalisyon hükümetinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olan Tansu Çiller'in, "Herkese biri ev biri araba olmak üzere iki anahtar" vaadini hatırlattı.

Çiller o dönemde seçim vaadi olarak, herkese biri ev biri araba olmak üzere iki anahtar vaat etti. "Her mahallede yüz trilyoner olacak" demişti. Çiller, Süleyman Demirel sonrasında Başbakanlık koltuğuna oturdu ama verdiği sözleri yerine getirmedi.

Tansu Çiller en son Cumhur İttifakı'nın Yenikapı'da düzenlenen 'Büyük İstanbul Mitingi'nde katılmış ve Erdoğan'a övgüler dizmişti.

Erdoğan'ın daha önce Saray'da görüştüğü ve kulislerde "Dışişleri Bakanı olacağı" iddia edilen eski Başbakan Tansu Çiller'in bu çıkıştan sonra ne yapacağı merak konusu oldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler