Erdoğan'dan Brüksel Yorumu

Erdoğan'dan Brüksel Yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa Birliği’nin dün yapmış olduğu zirve aslında birkaç ülkenin beklentilerine, bekledikleri cevabı vermedi” dedi.

Brüksel'deki AB Liderleri Zirvesi'nde alınan Türkiye kararları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa Birliği’nin dün yapmış olduğu zirve aslında birkaç ülkenin beklentilerine, bekledikleri cevabı vermedi” dedi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de devam eden Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde Türkiye’yle ilgili alınan kararlara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilk yorum geldi. Cuma namazı sonrasında basının sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:

“Avrupa Birliği’nin dün yapmış olduğu zirve aslında birkaç ülkenin beklentilerine, bekledikleri cevabı vermedi. Çünkü talepleri halklı değildi. Talipleri aslında Türkiye’nin haklılığını ortaya koyan sürecin tam aksineydi. Doğu Akdeniz’deki gelişmeler bizim olumlu tavırlarımız bunların beklediğinin aksineydi. Dışişleri Bakanlığımızın yapmış olduğu açıklamalar bunların yanlışlığını ortaya koymak için çok değerliydi… Şimdi Mart 2021’de yapılacak olan zirvede yeni bir hazırlığın yapılması gibi bir beklenti var. Şunu açık söylemek durumundayım, oradan da herhangi bir şey çıkması mümkün değil. Türkiye’nin hakkının teslim edilmesi gerekiyor. AB ülkelerinin Türkiye’ye vermesi gereken birçok haklar var. Vize serbestisinden tutun gümrük muafiyetine kadar.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler