ERDOĞAN'A ONAY "YOK",MEMLEKETTE KRİZ "VAR"

ERDOĞAN'A ONAY "YOK",MEMLEKETTE KRİZ "VAR"

Metropoll Araştırma Şirketi'nin son yayınladığı anket verileri Erdoğan ve AKP'yi düşündürtecek cinsten....

Metropoll Araştırma Şirketi'nin yayınladığı son anket raporundaki veriler AKP kurmayları ve Erdoğan'ın hiç de hoşuna gitmeyecek rakamları ortaya çıkardı.

Yapılan anketteki verilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev yapış tarzını onaylayanların oranı %40'a kadar geriledi. Erdoğan'ın kendi seçmeni olan AKP seçmeninin %82'si Erdoğan'ın görev yapma biçimine onay verirken,Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinde verdikleri destekle büyük payı olan MHP'^li seçmenin ise sadece %49'unun Erdoğan'ın görev yapma şekline onay verdiği görüldü.

Yani Erdoğan total olarak %52 ile seçildiği oy oranından %12 destek kaybederken,kendi partisi ve MHP ittifakı içerisinde yaşadığı görev yapma tarzının onayı ile ilgili oy kaybı toplamda %69'ları buldu...

Öte yandan AKP ekonomi kurmayları başta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olmak üzere ülke ekonomisinin ne kadar iyi ve güçlü olduğunu ifade ededursun vatandaşların hiç de öyle düşünmediği yine anketin verilerine yansıdı.

Anket verilerine göre ülkede bir kriz olduğunu düşünen vatandaşların oranı %80'lere kadar yükselmiş durumda... Kriz olmadığını düşünen %19'luk seçmen kitlesinin %37'sini AKP kitlesi oluşturmakta...Bu veri de aslında AKP seçmen kitlesi içerisinde de ciddi bir oranın ülkede kriz olduğunu düşündüğünü gösteriyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler