Erdoğan: Yatıyorlar, kalkıyorlar belli isimleri ekranlara çıkartıyorlar

Erdoğan: Yatıyorlar, kalkıyorlar belli isimleri ekranlara çıkartıyorlar

Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada enflasyon ve fiyat dengesizliği hakkında "Bu fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını şiddetle arayacağız" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Ekim ayında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yüzde 85,5, bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) rakamlarında ise yüzde 185.3 olan enflasyonu yok sayan Erdoğan bu defa medyayı suçladı.

Erdoğan, "Özellikle medya... Yatıyorlar, kalkıyorlar belli isimleri ekranlara çıkarıp market market... Fiyatlar birisinde şöyle birisinde böyle... Bu hafta Kabine Toplantısı'nda söyledim; kontrollerimizi daha da sıklaştıracağız. Daha farklı hale getireceğiz. Bu fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını şiddetle arayacağız" diye konuştu.


Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Kamuda çalışan 424 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi kararının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.


5.9 büyüklüğündeki depremin yaşandığı Düzce'yi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak isterim.

AK Parti iktidarları döneminde ülkemizin yaşadığı değişimlerden biri de hizmet çıtamızın fevkalade yükselmiş olmasıdır. Geçmişte sadece bu iki aylık eser ve hizmet bilançomuz, hükümetleri 10 yıllar boyunca iktidarda tutmaya yetiyordu. Biz bunları iki aya sığdırdık. İnşallah 2023'ün her ayını böyle dolu dolu geçireceğiz. Bunun için ülkemizi 20 yılda asırlık hizmet ve eserlere kavuşturduk. Türkiye'nin dününü olduğu gibi yarınını da biz inşa edeceğiz.


Küresel ve bölgesel krizlerin yol açtığı krizlerin tek çözüm adresi Cumhur İttifakı ve AK Parti'dir. Bunun için durmak yok yola devam diyoruz. 'Yarın değil hemen şimdi doğ Ey Güneş, Başkasın Türkiye Yüzyılı'

Seçim yaklaşıyor. Bay Kemal göreceksiniz, yalanlar dünyasıyla vatandaşların karşısına çıkacak. Yine bu yalanları göreceksiniz. Her geçen gün daha da artan bir tempoyla milletimizle aramızdaki gönül köprüsünü inşa edeceğiz. Kırgınlık varsa onarmalıyız, bezginlik varsa umut vermeliyiz. Nefret varsa sevgiyle tedavi etmeliyiz. Sıkıntı varsa gidermenin yollarını aramalıyız. 85 milyonun tamamına ulaşmalı, kucaklaşmalı, desteğini ve gönlünü kazanmalıyız.

İl Teşkilatlarımızın en büyük görevi, tarihi sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getirmektir.

Türkiye yeni yönetim sistemiyle birlikte işin ruhuna uygun şekilde siyasette iki görünümlü ittifak kazanmıştır. Cumhur İttifakı milletimizin yanındadır. Millet İttifakı ise hangi amaçlarla kurulduğu bilinmeyen bir yapıdır. Biz en başından beri bu ittifaka kendisiyle eser ve hizmet siyasetinde yarışmak istediğimizi söyledik. Bunlar sadece tek vaatleri Türkiye'yi eski günlerine döndürmek olan projeyle karşımıza çıktılar.

Biz AK Parti kurulana kadar Türkiye'de neler görmedik ki... 8 aylık hükümetler... Bu kadar kısa sürede kuruldular ve dağıldılar. Netice alamadık. Öyle ise unutmayın, bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Biz bir daha sokulmak istemiyoruz. 20 yıldır istikrar, güven ve güçlü devlet var. Biz bunu sağladık.

Masanın etrafındakiler artı masanın altındaki... Bunlara ne verirsek mutlu olurlar? Buna çalışmışlar. İncelediğiniz zaman görürsünüz. Buradan bir şey çıkmaz, bol bol toplanıp dağılmak çıkar. Bugün ekonomide Türkiye, bir kalkışmanın içerisindeyse, G20 ülkeleri arasında ilk 5'in içinde yer alıyorsa, bu Türkiye'nin güçlenişini gösteriyor. Türkiye'nin büyümesini durduramayacaklar.

Burada ciddi bir sorun yaşıyoruz. Özellikle medya... Yatıyorlar, kalkıyorlar belli isimleri ekranlara çıkarıp market market... Fiyatlar birisinde şöyle birisinde böyle... Bu hafta Kabine Toplantısı'nda söyledim; kontrollerimizi daha da sıklaştıracağız. Daha farklı hale getireceğiz. Bu fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını şiddetle arayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler