Erdoğan: Uğur Bey ve eşi misafirimiz olacak

Erdoğan: Uğur Bey ve eşi misafirimiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılama ile ilgili soruya; “En yakın zamanda Uğur Bey, eşi; onlar da misafirimiz olacaklar" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşılama ile ilgili soruya; “En yakın zamanda Uğur Bey, eşi; onlar da misafirimiz olacaklar. Biontech’te çok daha seri bir adım atma fırsatını yakalayacağız” karşılığını verdi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gittiği Diyarbakır’da Cuma namazını Kurşunlu Camisi’nde kıldı. Erdoğan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, cami için, “PKK terör örgütü; bu mescidimizi, bu camimizi kurşunlamış, harabe hale getirmişti. Kurşunlu Cami, tarihi özelikleri itibarıyla bu şehrimizin, bu beldemizin adeta bir tacıydı. Şimdi ise uzun bir aradan sonra burada tekrar Cuma namazı kılmanın bahtiyarlığı içindeyiz” dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu bölge, Suriçi; güzellikleri görüyorsunuz. Buralar yeniden inşa ediliyor. Konutlarımız, yerel mimarı ile inşa ediliyor. Bir an önce bunlar bitirilip, bir başka Diyarbakır inşa ediyoruz. Çok çok güzelleşmiş bir Diyarbakır’ı inşa ediyoruz.”

Erdoğan, aşılama ile ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

“Şu anda 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz, aşılamada. Kademe sistemi de yaş gruplarına göre getiriyoruz. Biontech’ten en son gelen bir miktar aşı var. Sinovac’tan da yine bir miktar geldi geliyor. En yakın zamanda Uğur Bey, eşi; onlar da misafirimiz olacaklar. Biontech’te çok daha seri bir adım atma fırsatını yakalayacağız.”

“DİYARBAKIR’DA AŞILAMADA SIKINTI VAR”

Diyarbakır’daki aşılama oranının düşük olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Diyarbakır’da aşılamadaki isteksizliği de ne yapıp yapıp, gidereceğiz. Vatandaşlarımızı aşı olmak noktasında, Batı illerinde nasıl oluyorsa, Diyarbakır’da da aşılamanın süratle olacağına inanıyorum. Ne kadar aşıyı teşvik edersek, aşı olayını ne kadar rağbetle kabullenirsek, buralarda Covid olayı daha da azalacaktır. Oranda, Diyarbakır’da sıkıntımız var. Bunu aşacağımıza inanıyorum.”

“BAYRAM TATİLİ 10 İLE 9 GİBİ”

Erdoğan, bayram tatilinin kaç gün olacağı ile ilgili soruya ise “Şu anda onunla ilgili arkadaşlarımız, çalışmalarını sürdürüyor. Tatil süreci, 10 ile 9 gibi, bu arada dolaşıyor. Millete seslenişte halkıma duyuracağım” yanıtını verdi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:

“Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde, her geçen gün daha iyi giden bir süreci yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı süreci bizim hızımızı artırıyor. Bu sistem ülkemizin için çok çok hayırlı olmuştur. Zira karar mekanizmaları çok daha seri çalışıyor.”

“BİDEN İLE ŞAHSIM BİREBİR GÖRÜŞMEMİZDE KONUŞTUK”

Afganistan Havalimanı ile ilgi soru üzerine de Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz şu anda Amerika ile NATO ile görüşmeleri yapmak suretiyle, Türkiye’nin, Hamit Karzai’de görev alanı ne olacak, neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz, kararlarını aldık. Biden ile şahsım birebir görüşmemizde konuştuk, heyetler arası görüşmelerde bunu konuştuk. En ideal şekliyle Afganistan’daki bu adımı atmış olacağız.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler