Erdoğan: Sancaktepe ve Yeşilköy'deki her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi ve birinin bedeli tamamen kendilerine ait

Erdoğan: Sancaktepe ve Yeşilköy'deki her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi ve birinin bedeli tamamen kendilerine ait

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Feriha Öz'ün adının verildiği acil durum hastanesinin açılışını yaptı.

Erdoğan, "Sancaktepe ve Yeşilköy'deki her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi ve birinin bedeli tamamen kendilerine ait" dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Feriha Öz'ün adının verildiği acil durum hastanesi bugün hizmete girdi. İstanbul'da salgın ve afetlere karşı kullanılmak üzere inşa edilen hastanenin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Açılış töreninde ilk konuşmayı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Burada Prof. Dr. Feriha Öz'ün salgın sürecinde yaptığı çalışmalara değinen Koca, "Son güne kadar evinden de katkı vermeye devam etti. Belki de onu virüsle bulaştıran bu gayretiydi. Hayatını patolojiye adayan Feriha Öz, sadece yaşarken değil ölümüyle de patoloji biliminin tanınmasını sağladı. Bu hastanenin onun anılarını yaşatmasını diliyorum" dedi.

Koca, salgın tehlikesinin henüz geçmediğini belirterek şunları kaydetti:

"Sağlık turizminde kamunun önemli köşe taşları olacak. Büyüyen sağlık turizmine katkı sağlayacak bu hastaneler depremden etkilenmeyen yatay bir mimariye sahip, 45 günde tamamlandı. Toplam alan 125 bin metrekare, 1008 yataklı. Bütün hasta yatakları gerektiğinde yoğun bakım yatağına dönüştürülebiliyor. 100'e yakın diyaliz ünitesi bulunuyor. Dünyayı etkisine alan koronavirüsle mücadelede ülkemiz örnek bir model sağladı. Bir süre daha tedbirlerimize devam etmek zorundayız. Ön safta yer alan sağlık çalışanları en fazla bu riski taşımaktadır. Sağlık çalışanlarından yitirdiklerimiz oldu, değerli hocalarımız da yitirdiklerimiz arasındaydı. Okmeydanı'ndaki şehir hastanemize Cemil Taşçıoğlu'nun adını verdik, şimdi açılan acil tip hastanelerimize Prof. Dr. Feriha Öz ve Prof. Dr. Murat Dilmener'in adını veriyoruz."

Koranavirüs salgınının dünyaya çok şey öğrettiğini belirten Koca, devamında "Bu zamana kadar sağlığa yapılan yatırımın ne kadar önemli olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi. Son 18 yılda bu alandaki gelişmelerin neticesini hep birlikte gördük. Bu hastaneler sadece deprem afet salgın durumlarında kapısını açıp sonrasında kapısını kapatan kurumlar olarak tasarlanmadı. Sonrasında da kullanılacak şekilde tasarlandı" bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler