Erdoğan: Rutin Bir Atama

Erdoğan: Rutin Bir Atama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan AKP'li Melih Bulu'ya karşı yapılan eylemlere ilişkin, "Rutin bir atamayı üniversiteleri karıştırmak için fırsata çevirenleri takip ediyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan AKP'li Melih Bulu'ya karşı yapılan eylemlere ilişkin, "Rutin bir atamayı üniversiteleri karıştırmak için fırsata çevirenleri takip ediyoruz. Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla, fikir ve ifade özgürlüğünüyle ilgilisi yoktur. Biz bu filmi 18 yıldır yüzlerce defa seyrettik. Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ni işgal ederken orada bira kutularıyla beraber nasıl işgalci hareketler yaptıklarını gördük" dedi. 

Erdoğan, Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu üzerindeki Devegeçedi Köprüsü’nün açılışına İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nden, canlı bağlantıyla katıldı. Törendeki konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi’ne atadığı AKP’nin Bulu’ya ilişkin ‘rutin bir atama’ olarak değerlendirdi. 

CAMİDE BİRA KUTULARI

Eylemlerde en ön saflarda terör örgütü iltisaklı kişilerin yer aldığını ileri süren Erdoğan şunları söyledi:

"Biz bu kirli senaryonun aktörlerini vesayetin dayatmalarında gördük, Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısı yaparken gördük. Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ni işgal ederken orada bira kutularıyla beraber nasıl işgalci hareketler yaptıklarını gördük. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne özellikle kanal açmak suretiyle nasıl görüntüler verdiklerini gördük. Bölücü terör örgütünü desteklerken gördük. 6-8 Ekim hadiselerinde insanlarımız sokaklarda katledilirken katilleri alkışlarken gördük. 17-25 emniyet - yargı darbe girişiminde FETÖ'ye borazanlık yaparken gördük."

AKP'li Bulu'ya karşı yapılan protesto gösterilerine ilişkin olarak Erdoğan, "Karşımızda bırakın ülkeye ve millete hizmete talip olma konusunda kendilerini geliştirmeyi, eylem biçimlerinde bile yeniliğe gidemeyecek kadar tembel, dar kafalı, idrak yoksunu bir zihniyet var" dedi. 

"ABD'DE YAŞANANLAR ÇİFTE STANDARDI GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI"

Erdoğan, ABD'de yaşanan kongre baskınlarının ardından seçimi kaybeden ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabının askıya alınmasına ilişkin "Sosyal medya mecralarını hukuki bir zemine oturtma çabamıza karşı çıkanlar, en ilkel sansürcülük örneklerine imza atmaya başladılar" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Son dönemde Avrupa'da ve Amerika'da yaşanan pek çok hadise ülkemize karşı sergilenen çifte standardı tekrar gün yüzüne çıkarmıştır. Türkiye'yi demokrasiyi işletememekle hak ve özgürlükleri kısıtlamakla suçlayanların karşılaştıkları ilk tehditte nasıl çok ağır tedbirleri hayata geçirdiklerini ibretle takip ediyoruz. Sosyal medya mecralarını hukuki bir zemine oturtma çabamıza karşı çıkanlar, en ilkel sansürcülük örneklerine imza atmaya başladılar. Terörün bırakınız bizatihi kendisini imasına bile en küçük bir tahammül göstermeyenler yıllarca bizim terör örgütleri ile mücadelemizi engellemeye çalışmışlardır. Milletimizin arasına nifak sokmaya çalışanları, kısır siyasi hesaplar veya marjinal saplantılarla birliğimize, kardeşliğimize saldıranları hamdolsun bugüne kadar hep hüsrana uğrattık. İnsanlığın tamamını kucaklayacak köken, renk, inanç, kültür gibi ayrımların üstüne çıkacak adil, hakkaniyete dayalı ve sürdürülebilir yeni ortak değerlere daha çok ihtiyaç duyulacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler