ERDOĞAN, FAZIL SAY KONSERİNE ABD’Lİ SENATÖR İLE GİTTİ

ERDOĞAN, FAZIL SAY KONSERİNE ABD’Lİ SENATÖR İLE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun zamandır Türk kamuoyunda gündem olan Fazıl Say’ın konserine gitti. Üstelik de , "YPG, PKK'nın politik koludur.’ diyen ABD’li Senatör  Lindsey Graham ile beraber.

NGAZETE ÖZEL

Erdoğan’ın  Fazıl Say ‘ın konser davetine icabet etmesi gündemimizi meşgul ederken , sonunda Erdoğan o konsere katıldı. Hem de ABD ile ilgili kritik görüşme yaptığı ve, "YPG, PKK'nın politik koludur  ‘  diyen Senatör Lindsey Graham  ile birlikte Fazıl Say’ı izledi.

Erdoğan’ın konserine ABD’li senatör ile katılması sosyal medyada eleştirilere neden olurken; aslında Senatör Lindsey,  ABD yönetimine Suriye konusunda sert eleştiriler yönelten birisi olarak biliniyor. 

Cumhuriyetçi Parti Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, ayı gün gündüz saatlerinde Ankara ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Graham’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararı ve PYD-YPG konusunu görüşmek üzere temaslar yürüten Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin 8 Ocak’taki Ankara ziyaretinin aksine en üst düzeyde kabul görmesi dikkat çekmişti. Graham’la Suriye konusunda görüş alışverişi yaptığı açıklanan Erdoğan, kendisiyle görüşmek isteyen Bolton’u kabul etmemiş ve “Mutahabı İbrahim Kalın’dır” demişti. Oysa Graham ile görüşmekle kalmadı ve en üst seviyede ağılayıp akşam da birlikte Fazıl Say konserine gitti.

Graham ve Erdoğan ile görüşmesinde ise, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yer aldı. Graham’ın Erdoğan ile görüşmesinde ana gündem maddesini Suriye konusu oluşturdu. Graham, öncesinde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile bakanlıkta bir araya geldi. Bu görüşmelere ilişkin Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri’nden herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak Graham’ın Suriye konusunun yanı sıra Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini de gündeme taşıdığı kaydedildi.
Graham, ayrıca Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı makamında ziyaret etti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; görüşmede, Suriye’deki son gelişmelerle Türkiye ve ABD arasındaki işbirliği konuları ele alındı. Akar, Graham'a, "Menbiç'te verilen sözlerin tutulmadığı, YPG’nin PKK ile aynı bütünün parçaları olduğu ve Türkiye’nin PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri ile mücadele ettiği, Türkiye’nin, sınırlarının güneyinde bir terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceği, iki ülkenin birlikte çalışarak bu sorunları aşabileceği" yönünde görüşlerini aktardı.

Graham, ABD’de Trump’ın Suriye çekilme kararı ve sonrasındaki açıklamalarına sert tepki gösteren isimlerden birisiydi. Graham, Ankara ziyaretine ilişkin de Türkiye’yle ABD arasında müttefiklik ilişkilerini vurgulayan açıklamalara imza atmıştı. Graham, “Yakın gelecekte Suriye’nin kuzeydoğusunda ortak çıkarlarımız ve güvenlik kaygılarımızı görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Türkiye’de Türk toplumunun parçası olarak ekonomiye, kültüre ve demokrasiye katkıda bulunan milyonlarca Kürt var. Ama uzun süredir Suriyeli Kürtler’in arasında Türkiye’ye yönelik meşru bir ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden unsurlar olduğunu da söylüyorum. Türkiye’nin YPG unsurlarıyla ilgili kaygısı Türkiye’nin sınırlarının güvenli ve her tehditten korunaklı olacak şekilde giderilmeli. Suriye’deki her türlü nihai çözüm Türkiye’nin ulusal güvenlik çıkarlarını ve kaygılarını gidermeli. Suriye’deki misyon henüz sona ermedi. IŞİD’in bir daha dönmeyecek şekilde yok edilmesinin sağlanması için ortaklarımız ve müttefiklerimizle çalışmaya devam etmeliyiz” demişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika