Erdoğan, 2023 seçimleri yaklaştıkça saldırıların artacağını öne sürdü

Erdoğan, 2023 seçimleri yaklaştıkça saldırıların artacağını öne sürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimleri yaklaştıkça yurt dışı ülkelerde sosyal barışı hedef alan saldırıların yoğunlaşacağını belirterek, büyükelçilerin mesuliyetlerinin arttığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nda katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 2023 seçimleri öncesi çarpıcı bir açıklamada bulundu ve şu değerlendirmeleri yaptı:

İSLAM DÜŞMANLIĞI ÜRKÜTÜCÜ BOYUTLARDA

– “Batılı ülkelerde son dönemde Müslüman ve Türk düşmanlığıyla beraber kültürel ırkçılığın da arttığını görüyoruz. Mescitlerimize kesilmiş domuz başı bırakılması, derneklerin, camilerin kapatılması, mezarlara dahi tahammül gösterilememesi… Bunlar İslam düşmanlığının ulaştığı ürkütücü boyutları göstermiştir. Türkiye’nin bu tehditleri görmezden gelme lüksü yoktur.

– Yurt dışındaki vatandaşlarımızın da oy vereceği 2023 seçimleri öncesi büyükelçilerimizin mesuliyetleri artmaktadır. Çünkü seçimler yaklaştıkça insanımızın birlik, beraberlik ve sosyal barışını hedef alan saldırıların da yoğunlaşacağı anlaşılıyor.

– Bu seçimlerin suhuletle ülkemize, milletimize, demokrasimize yakışır şekilde düzenlenmesinde sizlere çok önemli görevler düşüyor. FETÖ ve PKK’nın süreci zehirlemesine müsaade etmemelisiniz. Sizlerin de desteğiyle 2023’ü yurt dışında da demokrasi şölenine çevireceğimize inanıyoruz, gayretleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.”

GÜVENLİ BÖLGE

Erdoğan, Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “ Suriye’de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek, bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz” dedi. Erdoğan Mayıs ayı sonunda, Suriye sınırı boyunca 30 km derinliğinde güvenli bölge için “yakında” askeri harekat başlatılacağını Mayıs ayının sonuna doğru açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler