Erbil’de Restorana Saldırı: Türk Diplomat Şehit Oldu

Erbil’de Restorana Saldırı: Türk Diplomat Şehit Oldu

Erbil'in en işlek noktasında, Türk diplomatların yemek yemek için gittği restoranda susturucu silahlarla saldırı gerçekleşti.

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

DİPLOMATIMIZ ŞEHİT OLDU

Anadolu Ajansını'nın haberine göre silahlı saldırıda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda çalışan bir kişi şehit oldu.

erbilde-restoranda-teror-saldirisi,,,.jpg

Saldırıda bir Irak vatandaşı da hayatını kaybetti.

ERBİL EMNİYETİ AÇIKLAMA YAPTI

Erbil Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Erbil'deki bir restoranda bugün gerçekleşen silahlı saldırıda bir Türk diplomat ve bir Irak vatandaş hayatını kaybetti, bir vatandaş yaralandı." bilgisi verildi.

TAZİYEDEN DÖNÜYORDU

Başkonsolosluk görevlimiz, olay yerine taziyeden dönüp gelmişti.

DIŞİŞLERİ AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi, başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur.

Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk milletine sabır diliyoruz.

HAİN SALDIRIYA GEREKEN CEVAP VERİLECEK

erbilde-restoranda-teror-saldirisi,.jpg

Saldırıyla ilgili bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, "Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir.

erbilde-restoranda-teror-saldirisi,,,,.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler