Enkaz bölgesinden bu sesler yükseldi: 99 depremini eleştiren adam nerede?

Enkaz bölgesinden bu sesler yükseldi: 99 depremini eleştiren adam nerede?

Kahramanmaraş'ta üç yakını 30 saatten fazladır kurtarılmayı bekleyen vatandaş arama faaliyetlerinin yetersizliğine "Her gelen ‘O yok, bu yok’ diyor, üç canım içerde" sözleriyle isyan etti...

Kahramanmaraş'ta üç yakını 30 saatten fazladır kurtarılmayı bekleyen vatandaş arama faaliyetlerinin yetersizliğine "Her gelen ‘O yok, bu yok’ diyor, üç canım içerde" sözleriyle isyan etti. Bir diğer vatandaş ise "99 depremini eleştiren adam nerede? Maraş’ı sildiler mi? Bir Allah’ın kulu yok" dedi,

Dün saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24'te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı. Arama-kurtarma çalışmaları sürerken enkaz altında kalan için zaman daralıyor.

Kahramanmaraş’ta arama kurtarma faaliyetlerinin yeterli olmadığını belirten yurttaş, “Her gelen ‘O yok, bu yok' diyor. İçeriden ses geliyor. 36 saat oldu. Üç tane canım içerde. Ses geliyor. Dün geceden beri içerideler. Genç daha 25 yaşında” dedi.

Arama kurtarma ekiplerinin ağlayan yurttaşları sakinleştirmek amacıyla “Bu şekilde içeridekileri de endişelendirirsiniz” demesi üzerine bir yurttaş şöyle tepki gösterdi:

“30 saat oldu. İçeride insan mı kaldı. İnsanların yarısı içerde yarısı dışarda. Bir tane Allah'ın kulu yok. Nerede bu hükümet? Nerede bu Recep Tayyip Erdoğan? 99 depremini eleştiren adam nerede? Maraş'ı sildiler mi? Bir Allah'ın kulu yok.”

“BİLDİĞİN BİR HAYALET ŞEHİR”

Abisinin göçük altında olduğunu aktaran bir yurttaş ise şöyle konuştu:

– Saat dokuzdu. Dokuza kadar bir tane belediye yok mu arkadaş? Tamam, dışarıdan gelenler ulaşamadı. Ne belediye ne polis ne jandarma. Bu insanların hepsi sokakta. Ben Mersin Mezitli'den geldim. Abim göçük altında. Kızını, kardeşim çıkardı. Amcası.

– Saçını kesmiş çocuğumun, saçı takılmış. Çocuk gözüküyor da bir yardım eden yok ki kurtarsınlar. Belediye, polis, jandarma yok. Bildiğin bir hayalet şehir. Sonradan Ankara İtfaiye geldi. Yalvardım. “Malzemem yok abla” dedi. Sonra bütün ekibiyle geldi. “Buradan ses geliyor” dedik. Çıktılar. Ankara Belediyesi… Özellikle amirlerine çok teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler