Engelsiz Film Festivali Ankara'da Başladı

Engelsiz Film Festivali Ankara'da Başladı

Kültürel hayata eşit katılıma olanak sağlamak amacıyla yedincisi düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, Türkiye ve Dünya sinemasının en iyi örneklerinin yer aldığı programıyla sinemaseverlerle buluşuyor. 

Kültür sanat etkinliklerine katılımın önündeki engelleri kaldırarak birlikte film izlemeyi mümkün kılan Engelsiz Filmler Festivali, film gösterimlerinin yanı sıra tüm yan etkinliklerini de görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak sunarken ortopedik engelli sinemaseverlere uygun, erişilebilir mekanları tercih ediyor. 

Festival yedinci yılında, 7-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu’nda (SineBu), 11-13 Ekim tarihleri arasında Eskişehir, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sinemaseverleri ağırlayan festival, 16-20 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverlerle buluşuyor.

Ankara programının ilk günkü konuğu ise Ankara Asistan Köpek Okulu’ndan Rehber Köpek eğitmeni Serhan Kaleli ve Rehber Köpek adayı Ares idi.

Festivalin Rehber Köpekler seçkisinde yer alan Badi (Buddy) filminin Goethe-Institut Ankara’daki gösteriminden sonra gerçekleşen söyleşide Kaleli, Festivalin Program Koordinatörü Ezgi Yalınalp’in moderatörlüğünde seyircilerin sorularını yanıtladı. Söyleşinin başında rehber köpeklerin engelli bireylere sağladığı özgürlükten bahseden Kaleli, köpeklerin sahipleriyle adaptasyon süreçlerinden söz etti.

20 Ekim Pazar gününe kadar Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak olan Festival, programında yer alan tüm filmleri göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile gösteriyor. Festival’de gösterimlerin yanı sıra, gösterim sonrası film ekipleriyle yapılan söyleşiler de işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleşiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler