Emniyet Müdür Yardımcısı Şehit Oldu

Emniyet Müdür Yardımcısı Şehit Oldu

Hakkari Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, bir polis memurunun silahlı saldırısına uğradı.

Ağır yaralanan Cevher kaldırıldığı hastanede şehit oldu, polis gözaltına alındı. Olaya ilişkin valilikten de açıklama yapıldı.
Hakkari'de bir polis memurunun silahla vurduğu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, şehit oldu.

YEMEK YERKEN SALDIRDI

Edinilen bilgiye göre, kentte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Nasuh Çulcu, henüz belirlenemeyen bir nedenle İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevher'i silahla yaraladı.

Cevher, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

AYAĞINDAN VURULARAK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Polis memuru, kaçmak isterken ayağından vurularak yakalanıp gözaltına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklama ise şöyle:

''13.07.2021 günü saat 13.50 sıralarında Hakkari Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli, İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher polisevinde yemek yediği esnada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Nasuh Çulcu tarafından 3 (üç) el silahla ateş edilerek vurulmuş, polis memuru Nasuh Çulcu olay yerinden kaçtığı esnada görevli polisler tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır. Emniyet Müdürü Hasan Cevher, Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.''
 

ÖZEL HAREKAT'TAN ÇEVİK KUVVET'E ALINMIŞ

Daha önce Hakkari Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken, karıştığı bir olay nedeniyle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevlendirilen polis memuru Nasuh Çulcu, iddiaya göre, başka bir ile tayini çıkınca durdurmak istedi.

DHA'nın haberine göre, Çulcu, bu konuyla ilgili Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher ile konuşmak için polisevine gitti. Çulcu, tayini durdurma konusunda Cevher'den olumlu yanıt alamayınca tartışma çıktı.

Tartışma sırasında Çulcu, silahını ateşleyerek, Cevher'i şehit etti. Çulcu'nun Cevher'den önce bir kadın komiser yardımcısı ile aynı konuda tartıştığı öğrenilirken, Özel Harekat Şube Müdürüğü'ndeki görevinden bir kadını taciz olayı nedeniyle uzaklaştırıldığı öne sürüldü.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ AKTAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher için başsağlığı mesajı yayımladı.

Aktaş, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından paylaşılan mesajında ''Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır dilerim'' ifadesine yer verdi.

HASAN CEVHER KİMDİR?

Hasan Cevher 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapıyordu.

12 Ağustos 2017'de İl Emniyet Müdür Yardımıcı olarak Hakkari'ye atandı. 2 çocuk babası olan Cevher, kentte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden de sorumluydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler