Emeklilere rekor promosyon ödemesi!

Emeklilere rekor promosyon ödemesi!

Son dönemlerde özel bankalar arasında emekliler için promosyon ödeme yarışı başladı. Özel bankalar emeklileri bünyelerine çekmek için yüksek tutarda promosyon ödemelerine başladı.

Emekli maaş promosyonları için bankalar peş peşe yarışa girdi. Ancak verilen promosyonlara haciz konulduğu yönünde de şikayetler artmaya başladı. Konuya ilişkin Yargıtay tarafından emeklilerin maaşına blokaj konulamayacağı yönünde karar alındı. Bu sebeple bu konu ile ilgili mahkemeye giden emeklilerin blokajının kaldırılmasına kesin gözü ile bakılıyor.

EMEKLİLERİN BANKALAR ARASI GEÇİŞİNE İZİN

Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun (YHGK) emekli maaşına bloke konulamayacağı yönünde karar aldığını belirterek, “Mahkemeye gitse hepsi kazanır. Ancak mahkeme süreci uzun sürüyor, masrafları var. Bankaların kendi ayağına kurşun sıkmaması için emeklilerin geçişine izin vermesi lazım. Devam eden kredi varsa bunun tahsili sağlansın, banka da mağdur olmasın. X bankasından Y bankasına geçildiğinde alacak da orası tarafından tahsil edilsin” diye konuştu.

O BANKA ÇITAYI ZİRVEYE TAŞIDI

Kuveyt Türk, emeklilere yönelik emekli maaşı taşıma paketini güncelledi. Emekli maaşlarını 31 Ağustos’a kadar Kuveyt Türk’e taşıyan müşterilerine promosyon başvurusunda bulunmaları durumunda faizsiz finans prensiplerine uygun şekilde 6.000 TL’ye varan promosyon ödemesinde bulunacak.

Katılım finans kuruluşları arasında emeklilere yönelik en iyi ayrıcalıkları sunan Kuveyt Türk, bu kapsamda, 1.500 TL’ye kadar emekli maaşı alanlara 4.000 TL, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 5.000 TL, 2.500 TL ve üzeri emekli maaşı alanlara ise 6.000 TL tutarında promosyon ödemesinde bulunacak. Maaşlarına, 7 gün 24 saat boyunca Kuveyt Türk ATM’leri ve diğer tüm banka ATM’lerinden kolaylıkla ulaşma imkânı da bulan emekliler, ayrıca ortak ATM’lerden işlem başına 2.000 TL olmak üzere ayda 2 kez ücretsiz para çekebiliyor.

PROMOSYONDA ZİRVE GÖRÜLDÜ

Memurlar bankalarla 3 er yıllık promosyon anlaşmaları yapıyor Gün geçtikçe banka promosyonları adına yeni rekor anlaşmalar açıklanmakta. Bir rekor açıklama daha Türk Sağlık Sen’den geldi.

”Yetkili sendika Türk Sağlık Sen olarak katıldığımız Harran üniversitesi promosyon ihalesi Türkiye rekoru kırarak 3 Yıllığına 37 bin 250 TL ile sonuçlandı.” açıklaması yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler