Emekli korgeneral 'İran, Rusya'dan Türkiye'ye karşı silah alacak' demişti! Sinsi adım atıldı, o silahı aldılar

Emekli korgeneral 'İran, Rusya'dan Türkiye'ye karşı silah alacak' demişti! Sinsi adım atıldı, o silahı aldılar

Bilindiği üzere İran, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile boy göstermek ve Ukrayna'yı zaafa düşürmek için kendi İHA'larını Rusya'ya göndermişti.

Emekli korgeneral Erdoğan Karakuş, geçtiğimiz aylarda İran'ın Türkiye'ye karşı Rusya'dan Su-35 tedarik edeceğini söylemişti.



Karakuş söz konusu açıklamasında, "Azerbaycan topraklarını geri alma sürecine baya rahat durumdaydılar. Ama Azerbaycan toprakları geri alınca ve Türkiye'nin de yardımı burada bahis olunca İran fena halde rahatsız olmaya başladı. İran topraklarında milyonlarca Türk var. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Can simidi olarak Rusya'ya sığındılar. Rusya'dan ilginç şekilde İran'ın kamikaze uçaklarını sarıldılar. İran'ın SU- 35 alımı ise Türkiye'ye karşı atılmış bir adımdır" demişti.


İşte bu gelişmenin Rusya ile İran arasında resmiyete kavuştuğunun bilgisi geçildi.


Savunmasanayist'te yer alan habere göre, İran, Rusya’dan ilk parti Su-35S savaş uçaklarını teslim aldı. İlk parti teslimatın, 3 adet Su-35S savaş uçağını kapsadığı iddia ediliyor.

Mısır, Mısır Hava Kuvvetleri (EAF)’nin ihtiyaçları kapsamında geçtiğimiz yıllarda Rusya Federasyonu’na 24 adet Sukhoi Su-35S savaş uçağı siparişi vermişti. Ancak üretilen Su-35S’ler, Mısır tarafından teknik sebepler gerekçe gösterilerek teslim alınmadı.



Mısır’ın teslim almadığı Su-35’lerin alıcısı ise İran oldu. Mısır için üretilen Su-35S’lere talip olan İran, Rusya Federasyonu ile resmi prosedürleri geçtiğimiz haftalarda tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler