Elon Musk’ın attığı tweet Yunanistan’da gündem oldu

Elon Musk’ın attığı tweet Yunanistan’da gündem oldu

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk bu kez attığı Türkçesi "diyalektik" olan Yunanca tweet ile Yunanistan'da bazı kesimler tarafından endişeye neden oldu.

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, attığı son tweet ile yine gündem oldu. Son dönemde yeniden Twitter’ı satın alacağı haberleriyle gündeme gelen Musk, Twitter hesabından Yunanca bir tweet attı. Tek kelimelik tweetin Türkçesi ise ‘diyalektik’ anlamına geliyor.

YUNANİSTAN’DA GÜNDEM OLDU

Diyalektik kavramı, kelime kökü diyalog ve etik kurallı bir şekilde tez ve antitezin ortaya konulmasıyla belli bir konu üzerinden ortak değerlerin inşası anlamında kullanılıyor. Musk’ın tweeti kısa sürede Yunanistan’da gündem olurken, birçok kişi farklar tezler öne sürdü.

RUSYA VE UKRAYNA MESAJI MI?

Bazıları, ünlü iş insanının iki veya daha fazla muhatabın tartışarak ve görüş alışverişinde bulunarak gerçeğe ulaştığı Platonik diyaloglar aracılığıyla geliştirilen Sokrates’in ünlü yöntemine atıfta bulunmuş olabileceğini söyledi. Bazıları direkt olarak Ukrayna’daki savaşı kast ettiğini ve ‘diyalog yoluyla çözüm çağrısı’ yaptığını öne sürdü.

‘ŞİMDİ YUNANİSTAN’A MI EL ATACAKSIN?’

Daha önce Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatına ilişkin attığı mesajlarla gündem olan Musk’ın yeniden savaşla ilgili bir yorum yapmasının hoş karşılanmayacağı aşikar. Bazı Ukrayna vatandaşları da Elon Musk’ı hedef alarak ‘Şimdi de Yunanistan’a mı el atacaksın?’ yazdı. Bir Twitter kullanıcısı, “Musk’ın yeni hedefi sanırım Yunanistan biraz da oraları karıştıracaksın?’ diye sordu. Bir Yunan vatandaşı da bu mesajlara destek olurken, ‘Sıra bize mi geldi?’ diye sordu.

Musk, Ukrayna’daki internet kesintilerinden sonra Zelenskiy rejimine destek olmak için Starlink adlı uydu internet sistemini Ukrayna’da aktif etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler