Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: İmza atıyorum

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: İmza atıyorum

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partisinin 12 askerin şehit olduğu terör saldırısına karşı TBMM'de ortak bildiriye imza atmamasına tepki gösterdi.

Meclis’teki bölücü terör örgütü PKK’nın saldırısına karşı dört partinin imzasını taşıyan ortak bildiriye CHP ve Dem Parti imza atmamıştı. CHP’den yapılan açıklamada, AKP’nin terörle mücadeledeki yanlış politikaları gerekçe gösterilerek, ayrı bir bildiri yayınlanmıştı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan partisiyle çelişen bir karar geldi. Erol, “Ortak açıklanan bu bildiriye halkımızın beklentisini ve duygularını bilerek Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum. Unutulmamalıdır ki ülke de devlet de hepimizin” dedi.

‘YANLIŞ POLİTİKALARDAN DOLAYI BU MESELE DERİNLEŞMİŞTİR’

Erol’un yazılı açıklaması şu şekilde:

“Terörle mücadelenin bir parti meselesi olmadığını devlet meselesi olduğunu her fırsatta gündeme getirdim. Ülkemizin üniter yapısını ve devletimizin varlığını korumak için gözünü kırpmadan şehit olmayı göze alan TSK personeli ana kuzularının şehit olmalarını siyasi propaganda haline getirmek asla doğru değildir.

40 yıllık terörle mücadelemizin 22 yıllık sürecinde tek başına iktidar olan AKP iktidarında terör meselesi ne yazık ki yanlış politikalardan dolayı çözülememiş hatta bu mesele derinleşmiştir.

‘TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EYLEM YAPABİLİR HALE GELMESİNİN NEDENLERİ CİDDİYETLE DÜŞÜNÜLMELİ’

DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümeti döneminde “PKK terör örgü- tünün başı” diye tanımlanan Abdullah Öcalan yakalanarak ülkemize getirilmiş ve yargılanmıştır. Bu sürecin sonunda terör sorunu ortadan kalkmaya yüz tutmuş, terör örgütü ise dağılma noktasına gelmiştir. Hal böyle iken bugün yeniden terör örgütünün eylem yapabilir hale gelmesinin nedenleri ciddiyetle düşünülmelidir.

‘ACILARI POLİTİK MALZEME HALİNE GETİREREK SONUÇ ALAMAZ’

AKP hükümeti terör örgütünü nasıl bitirecekse ihtiyaç duyduğu desteği bildiriye yalnızca imza atılmasını isteyerek değil; çözüm önerisini getirerek isteyeceği desteği açıklamalıdır.

Ocaklara ateş düşerken, analar babalar evlat acısı yaşarken, doğmamış çocuklar yetim kalırken siyaset yalnızca terör örgütünün bu eylemlerini kınayarak, acıları politik malzeme haline getirerek sonuç alamaz.

Bu gerçeklere rağmen mecliste ortak açıklanan bu bildiriye halkımızın beklentisini ve duygularını bilerek Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum. Unutulmamalıdır ki ülke de devlet de hepimizin.”

Gürsel Erol’un açıklamasına eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’tan da destek geldi. Yarkadaş, X hesabından yaptığı açıklamada, “CHP’nin TBMM’de grubu bulunan partiler için imzaya açılan bildiriye imza atmama tavrını doğru bulmuyorum. CHP, terör örgütü PKK’ya karşı tavrını net bir şekilde göstermeli, hükümete yönelik siyasi taleplerini ise 2. bir bildiriyle dile getirmeliydi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler TBMM’ye yine davet edilebilir, genel kurulda özel bir görüşme istenebilirdi. Bunların hiç biri bildiriye imza atmaya engel değildir. CHP MYK ve TBMM Grubu bu konuda ortak aklı işletebilmelidir” ifadelerini kullandı.

HAMZAÇEBİ’DEN DE TEPKİ

Eski CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de partisinin ortak bildiriye imza atmamasını eleştirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hamzeçebi, “TBMM’deki siyasi parti grupları milletimizin terör olaylarına karşı ortak hassasiyetini ve kararlı duruşunu yansıtmak amacıyla bugüne kadar bir çok defa ortak bildiri yayınlamışlardır. CHP Grup Başkanvekili ve TBMM Başkanvekili olarak görev yaptığım dönemlerde de bunun örnekleri vardır. CHP Grubu bu bildirileri daima imzalamıştır. “Ama”, “Bir bakalım, bilgi alalım” türünden cümleler bu bildiriye destek beyanında bulunmamanın gerekçeleri olamaz. Bölücü terör örgütünün Kuzey Irak’ta şehit ettiği kahraman askerlerimiz nedeniyle TBMM’deki siyasi parti gruplarının ortak iradesini yansıtan bu bildiri acilen yayınlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

ORTAK BİLDİRİ

Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit harekat bölgesinde terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırıda 12 askerin şehit edilmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin imzaladığı bildiri yayınlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler