Ekonomist Gazeteciden Faiz Artırımı Uyarısı

Ekonomist Gazeteciden Faiz Artırımı Uyarısı

Merkez Bankası'nın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarıyla gerçekleştirdiği faiz indirimlerinin getirdiği sonucun nasıl değiştirileceği ekonominin ana gündemleri arasında yer alıyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz sebep enflasyon netice' teziyle savunduğu 'yeni ekonomik model beraberinde yüksek faiz ve enflasyonu getirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son üç ayda verdiği toplam 400 baz puan faiz indirimi kararı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki görev değişimiyle hayata geçirlen model sonuçlarıyla yurttaşların hayatını daha da zorlaştırıyor.

Atılan adımlar ve hükümet kanadından yapılan açıklamalarla birlikte eylülde 8.30 seviyelerinde olan doların kasımda 13 liranın üzerine yerleşmesiyle, TL'nin üç ayda değer kaybı yüzde 57'yi aştı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam, Merkez Bankası'nın dün yayımladığı fiyat gelişmeleri raporunda enflasyonun hızlandığına dikkat çektiğini belirtti.

Sağlam, "İyi de tüm bunlar bilinmiyor muydu? Gereksiz ve zamansız faiz indirimi başladığında, bırakın bilgiyi en ufak deneyimi olanlar bile, kurlarda artışın hızlanacağını, bunun enflasyonu iyice körükleyeceğini görebilirdi" dedi.

Sağlam, dün bütçe görüşmeleri sırasında sunum yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın kurdaki gelişmelere yönelik "manipülasyon" söylemini de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz indiriminde ısrarcı olacağı şeklinde yorumladı.

Sağlam yazısında şöyle dedi:

"Diyelim ki bu ay faiz indirimine ara verildi, yeni yılda da faiz indirimi yapılmadı, her şey düzelir mi? Bence tren kaçmış gibi görünüyor; eğer yüklü faiz artışları yapmazlarsa bu gidişatın düzelmesi artık mümkün olmayacak. Faiz artışı ihtiyacının boyutu da enflasyon yükseldikçe iyice artacak"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler