'Ege'de savaş' diye sundular!

'Ege'de savaş' diye sundular!

Yunan gazetesinin yayınladığı video kaydı, bir ay önce Didim'le Bulamaç Adası arasında çekildi. Ancak olayın bir de Türkiye tarafından çekilen görüntüsü vardı.

Kardak kayalıklarına Türk bayrağı dikilmesini unutamayan ve krizi Yunanistan'ın 11 Eylül'ü olarak niteleyen Yunan medyası, bu kez Ege Denizi'nde yaklaşık bir ay önce çekilen bir görüntüyü manşetlerine taşıdı.

Video, Aydın'ın Didim İlçesiyle karşısında yer alan Bulamaç (Farmakonasi) adası arasında 5 Ocak Perşembe günü sabah saatlerinde kaydedildi. Yunan ve Türk Sahil Güvenlik botları sabah saatlerinde karşı karşıya geldi.

4 dakika 44 saniyelik video kaydını yayımlayan Demokratia gazetesi, Türk Sahil Güvenlik botunun Yunan aracına çarpmayı denediğini öne sürdü. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Türklere doğru uyarı ateşi açtığını iddia eden gazete, Türk Sahil Güvenlik botunun tehlikeli manevralar yaptığını da savundu.

'Sıcak olay' gerçekleştiğinde Yunan Sahil Güvenliği tarafından soğuk bir şekilde aktarıldığını belirten yayın organı, ancak gerçekte yaşananların nefes kesici olduğu yorumunu yaptı. Yunan askerlerinin itidali sayesinde Ege Denizi'nde kan dökülmediğini de iddia eden gazete, Türk botunun Yunan aracına çarpıp yangın çıkarmaya çalıştığını öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler