Duyduğunuzda şaşıracağınız, kilo vermeye yardımcı 7 gıda

Duyduğunuzda şaşıracağınız, kilo vermeye yardımcı 7 gıda

Belki atalarımızın yeme düzeninde yeri olmadığı, belki bir arkadaşınız size iyi gelmeyeceğini söylediği, belki de ünlü biri çıkıp bir yiyeceği bırakarak doğum kilolarından nasıl kurtulduğunu anlattığı için...

 

MUZ

Yüksek şeker ve karbonhidrat içerdiği için bu meyveden uzak mı duruyorsunuz? Tabii ki günde birkaç muz yemek kilo vermenizi engeller ama bir tane muzu yoğurdunuzun üzerine doğramak, tatlı krizinizi gidermek için sağlıklı bir atıştırmalık alternatifidir. Vitamin, mineral ve lif zenginidir. Çoğumuzun daha az kaloriyle daha tok hissetmek için daha fazla lif tüketmesi gerekiyor.
 

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

İşlenmiş tahıllar yerine tam tahıllar tüketmek, metabolizmanızın hızlanmasına ve kilo vermenize yardımcı olur. Tam buğday ekmeği, yulaf, arpa ve esmer pirinç gibi tam tahılları makul miktarda tüketmiyorsanız gerekli lifi, B vitaminlerini ve mineralleri alamıyor olabilirsiniz.

AVOKADO

Avokadoda sağlığınız için yararlı doymamış yağ asitleri vardır. Yapılan bir çalışma, doymuş yağ yerine daha fazla çoklu doymamış yağ tüketen kişilerin daha fazla kas kütlesi geliştirip daha az vücut yağına sahip olduklarını ortaya koydu.

PATATES

Kilo vermek için patatesi bırakmak yerine nasıl yediğinizi yeniden düşünün. Patates, dirençli nişasta içerir. Dirençli nişasta sindirime ‘direnerek’ süreci yavaşlatır ve böylece kan şekeriniz birden fırlamak yerine dengede kalır, daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Patatesi fırınlayarak ya da haşlayarak hazırlayın ve soğumasını bekleyin. Yanında yağsız ızgara proteinle tüketebilirsiniz.

FISTIK EZMESİ

Tekli doymamış yağ asidi formundaki sağlıklı yağları vücudunuza almak için sabah, tam buğday ekmeğinizin üzerine bir kaşık
dolusu fıstık ezmesi sürebilirsiniz. Bu doğal yağ asitleri, karın bölgesindeki yağlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

CHIA TOHUMU

Chia tohumu lif ve protein zenginidir. Yani gün içinde tok kalmanıza ve birden acıkıp aşırı yeme riskinizi azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca yavaş sindirilen bir besin olduğundan vücudunuzun işleyip sindirmesi daha uzun vakit alır ve çekmecenizdeki cipsten uzak durmanıza yardımcı olur.


MAKARNA

Makarna yiyebilir ve yine de zayıflayabilirsiniz. Önemli olan porsiyon kontrolü yapmak, tam tahıllı makarna tüketmek ve öğünü yağsız protein, bol sebze ve hafif soslarla tamamlamak. Kendinizi çok sevdiğiniz bir şeyden mahrum bırakmak, sizi sonrasında başarısızlığa götürebilir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler