DUVARA DOĞRU…

Sevgili okuyucularım bu dünyanın karanlık günlere hızla gittiği dönemde hepinize mutluluklar dilerim. Tanrı hep yanınızda olsun.

En büyük eğitim hayatın içinde alınıyor. Bakıyorum kartvizitlerin önünde çok ciddi üniversitelerin yüksek dereceli mekteplerin adı var ama kafalar dolmamış sadece mektep ,üniversite isimleri pahalı okulların adı var isimlerin önünde.

Bugünlerde çok ciddi ülkemizde sıkıntılar içindeyiz maddi manevi olarak ama elli sene önce dünya üstünde ülkemizin nelerle karşılaşacağını görmemiz otuz yıl evvel buna göre kendi hayatımızı yönlendirmemiz ve bu konularda çalışmamız içten bizi gururlandırıyor.

Hayatta rahmetli babam ve annemden başkada kimseye bir boyun borcum yok, kimsenin bir hakkı hukuku yok üstümde olamazda.

Tek başıma hep yola çıktım on yedi yaşımdan itibaren hayatı yalnız idame ettim ve önüme konulan tüm setleri ,kötülükleri yalnız bertaraf ettim.

Kendi işimi kendim planladım dünya tarihine geçecek bir iş yapmışsam, kendim planladım kendim organize ettim.

Sebebi ne çünkü yaptığım işin eğitimi, bilgisi, donanımı vardı bende.

Ülkemizde maalesef birisi başarıya ulaşmış bir iş yapmışsa onu aşağıya çekmek, kaybetmek, yok etmek için ellerinden geleni yapan TARİHİ oluşumlar var.

Örnek rahmetli NURİ KILLIGİL kendisini ve çalışma arkadaşlarını haliçteki kendi kurduğu silah fabrikasında havaya uçurdular.

Ülkemizde ABD ve BATI devletlerinin bur da bekçiliğini yaparak milli olan her konuyu sabote etmiş ama hep vatansever naraları atmış sayıları çokça olan yapılar var.

Her zaman o kıskançlık ve ihanet içinde olmuş bu yapılar BATI emperyalist sisteminin ne kadar kirli işleri varsa yapmış, taşeron olarak yapmadığı ihanet kalmamış sonrada bunları koz olarak elinde tutan batı bize ve devletimize karşı şantaj unsuru olarak kullanmıştır.

Bu günlerde ABD başta olmak üzere BATILI devletlerin büyükelçilerinin verdiği ültimatom niteliğinde bildiriler aslında bizim açıklarımızı onların tespit ederek bize karşı kullanmalarıdır.

Bu ülkelere karşıda çekinmeden yüksek sesle konuşmamızın sebebi dış politika alternatiflerimizi geliştirmemiz ve alternatiflere artık ciddi olarak stratejik olarak yaklaşmamızdır.

Rusya, ÇİN gibi Avrasya paktını oluşturan ülkelerle kurduğumuz beraberlikler, çatışma yada rekabet içinde olduğumuz dev ülkeler ile bizden yana denge ve güç oluşturuyor.

Özellikle Avrupa’da Almanya devleti ile tarihi ekonomik, sosyolojik ,askeri alandaki ilişkilerimize çok dikkat etmek zorundayız.

Almanya ticaret hacmimizde birinci sırayı alan ülke olduğu gibi, sosyal ve ekonomik anlamda yine TÜRK ALMAN ilişkileri çok önemli yer tutmaktadır.

Özellikle enerji geçişlerinde RUSYA FEDERASYONU ile yakın işbirliğimiz batıda elimizi çok güçlendirir bir konuma bizi sokmuştur.

Rusya Federasyonu ile ALMANYA arasındaki son doğalgaz petrol direk hattı RUSYA ve ALMANYA ilişkileri dünyaya şekil verecek duruma getirmiştir.

Çin ile yapılacak üretime yönelik faaliyetler ve ÇİN,TÜRKİYE beraberliği ile AFRİKA ülkelerine ortak yapılacak yatırımlar ülkemiz açısından önemli bir ekonomik sosyolojik kazanım bize getirecektir.

Dünya yeniden şekilleniyor, bu şekillenme esnasında doğru yerde hata yapmadan durmalıyız.

En önemlisi milli üretim ekonomisine geçiş yapmalıyız.

Önümüzdeki yıllarda bir 3. dünya savaşı görmemiz muhtemelen ufukta gözüküyor, gözükmese bile dünyadaki tüketimin insan nüfusuna göre arttığını bildiğimizden dolayı, kaynaklarımızın tümünü çok verimli kullanmalıyız ve üreten bir millet yoluna girmemiz gerekli olduğunu çok iyi bilmeliyiz hedefimiz mutlak bu olmalı.

İnsan hakları ve adalet sistemimizi gerçek hukuku ön plana çıkartmalı, adalet olan güven duygusunu tam olarak milletimize yaşatmalıyız.

Hukuk herkese eşit olmalı unutmayalım adaletin öldüğü yerde ,devletin kalmayacağını bilelim.

Din, dil, ırk ayrımcılığı yapmadan her kesin mal, can güvenliğini tam sağlayarak bir yaşam içinde yaşamasını sağlamak devletimizin en büyük görevi olmalıdır.

İfade ve fikir özgürlüğüne çok önem vermeliyiz kısıtlanmış bir ifade ve fikir özgürlüğü yine ülkemizin önünü kapatacak önemli argümandır.

Hiçbir şekilde başka ülkelerin eline koz vermemek için sistemlerimizi kurarsak o zaman hiçbir ülke bize eksiklerimiz ne diye gelemez bizi baskılayamaz.

Görüntüde milli değil gerçek anlamda milli olalım.

SAYGILARIMLA,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.