Düşen Uçağın Bedeli: İsrail ve Rusya,Suriye'de Koordineli Çalışacak

Düşen Uçağın Bedeli: İsrail ve Rusya,Suriye'de Koordineli Çalışacak

İsrail Başbakanı Netanyahu,Rusya'nın Suriye'ye S-300 transferi planına karşı 'Suriye'de Rus ordusuyla koordineli çalışma sözü verdik.Ancak,S-300'ler İran hedeflerimizi vurmamızı zorlaştıracak.'dedi.


 Netanyahu,Trump ile beşinci yüz yüze görüşmeleri olacak BM Genel Kurulu görüşmeleri için  New York yolculuğu öncesi bir açıklama yaptı.

Görüşme Konusu:S-300

BM Genel Kurulu görüşmeleri hakkında da ipucu veren Netanyahu, 'Rusya'nın S-300 planlarından ABD de rahatsız durumda.Görüşmemizin önemli bir kısmı bu konu üzerine olacak. Savunma kuvvetlerimizin endişesi ise S-300 hava savunma sisteminin İran hedeflerini vurmamızı zorlaştırması.' açıklamasında bulundu.

 S-300 transferi kararı, Suriye'de Rus uçağının vurulmasının hemen ardından verilmişti. 15 Rus askeri personeli kaybedilmişti. Rusya, İsrail'i suçlamış, İsrail ise düşen uçağın sorumlusunun İran ve Suriye olduğunu belirtmişti.

Rusya ve İsrail Koordineli Hareket Edecek


Netanyahu ve Vladimir Putin, Pazartesi günkü telefon konuşmalarında Suriye'de koordineli bir güvenlik sağlama sözü vermişlerdi.

Netanyahu yaptığı  açıklamada da bu sözü tekrarladı, “Rus ordusu ve İsrail Savunma Kuvvetleri, bölgede güvenlik koordinasyonu ile hareket edecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler