DÜNYANIN FRENİ PATLADI

İyi çalışmalar dilerim tüm okuyucularıma. Yazımın başlığı dünyanın freni patladı hakikaten freni patladı. İlk defa 1939 ikinci dünya harbinin başlangıcından evvelki dünyanın hali tekrar tezahür ediyor bugünlerde.

2007 yılında İNGİLİZ dış işleri bakanlığından saygıdeğer bir hanımefendi ile bir görüşmemizde sohbetin kısa bir zamanında dışlandığımız AB(AVRUPA BİRLİĞİ) ve düşmanlık sergileyen müttefik bir ABD(AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ) ile kopuşumuzdan RUSYA FEDERASYONU ile yepyeni bir sinerji ve ortaklık yaratarak farklı bir güç durumuna geleceğimizi İstanbul’da RUS BAŞKONSOLOSLUĞU karşısındaki ofisimde anlattım.

Çok dikkatli beni dinleyen zarif İngiliz yetkili hanımefendi kendi açtığı sodayı kendisi şişeden içerek bunları çok iyi dinledi.

Kısa bir on gün sonra İNGİLTERE DIŞ İŞLERİ bakanından bir açıklama basında yayınlandı.

Bakanlık şunu söylüyordu AB kapısında beklettiğiniz TÜRKİYE bir gün almayacağınıza tamamen ikna olduklarında onları RUSYA beraberliğine sürükleyeceksiniz. Böyle bir durumda AB (AVRUPA BİRLİĞİ) parçalanma sürecine girecek ilk ayrılanda biz olacağız diye

açıklama getirdi.

Bugüne geldiğimizde ABD başta olmak üzere NATO RUSYA federasyonunun kışkırtarak adeta UKRAYNA devletine savaş açmak zorunda bıraktı.

Bu durumu daha kaşıyarak devam ettiren NATO devletleri yaptırımların haricinde kendi içlerinden paralı asker desteği verdikleri gibi silah ve teçhizat yardımını ciddi anlamda yapıyorlar.

Tabi kendilerinin iyi bildiği verdikleri her destek malzeme, teçhizat ve personel tek tek imha oluyor.

En büyük hatayı RUS AYISINI her geçen gün kızdırıp daha çok savaşı ve çatışmayı artırmaları isteği.

Eki SSCB RUS toprağı LETONYA, ESTONYA, LİTVANYA’nın bugünlerde RUSYA’NIN Kalaningrad şehrine yaptıkları abluka ve ambargo bir durak sonra RUS ordusunu bu üç eski RUS toprağını ilhaka götürebilir.

NATO ve AB ülkeleri adeta ateş ile oynayarak RUSYA federasyonunun daha fazla tahrik ederek savaşı büyütmek gibi bir niyetleri olduğu görüntüsünü veriyorlar.

Bugün İNGİLTERE GENEL KURMAY BAŞKANI General Sir Patrick Sanders ordusuna şu açıklamayı yaptı RUS ordusu ile 3. dünya savaşında AVRUPA’DA savaşmaya hazır olun.

Aynı anda ALMAN genelkurmay başkanı Orgeneral Ebehard Zorn olabilecek çeşitli tehditlerde Ukrayna sahası üstünde Nüklüer saldırı düşünülebilir dedi.

Cephenin bizim tarafımızda aslında Ukrayna cephesi bizim içinde büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Savaşın olumsuzlukları nüklüer tehdit boyutu dahil bizi çok ciddi ilgilendirmektedir.

Bir taraftan YUNANİSTAN devletinden gelen olumsuz açıklamalar aynı açıklamaların bizden tarafta gelmesi maalesef çok üzücü konu bunlar.

Bu konuda büyük tecrübem olması dolayısı ile bir dönem Yunanistan DEVLETİNİN ekonomik iflası, bu iflas ile tamamen BERLİN,LONDRA,NEWYORK üçgenin girdabında kalması ile başlayan ABD askeri gücünün TÜRKİYE hudutlarındaki stratejik yerlerde askeri yığınak yapması MEGALİ İDEA(BÜYÜK HELEN HAYALİ) tekrar canlandırdı.

Bazı yunan üst düzey komutanları yaptığı açıklamalar ciddi anlamda haritalar paylaşmaları bu haritalarda Yunanistan tarafından işgal edilmiş TÜRK toprakları EKÜMENİK bir İSTANBUL oluşturulması yani bağımsız bir DOĞU ROMA şehri ve buna inanmış bazı yunan hayalperestler

Fakat hayalperestlerin böyle bir maceraya atılması olmayacak iş değil çünkü çok uzun yıllardır bugünleri bekliyorlardı.

Sebebi bugün büyük ağabeyleri ABD nin kendilerine yaptığı büyük askeri yatırım bizzat kendi ordusu ile Yunanistan’da stratejik yerlere yerleşmeleri onların içini çok rahatlattı.

Yıllarca YUNAN GİZLİ SERVİSİ (KİP) PKK ve oluşumlarına verdiği desteği çok iyi gördük. Yunan ordusundan bir çok ÖZEL HARP subayının Bekaa vadisi ve kandil ziyaretlerini ilişkileri çok iyi biliyoruz.

Özellikle Yunan gizli servisi ve polisinin PKK desteğini Yunanistan içinde çok iyi biliyoruz.

Ama öyle şeyler yaşadık egemen emperyalist güçlerin her daim iki halkı nasıl birbirine düşürdüğünü tarih boyu biliyoruz.

Bugünde aynı oyun oynanıyor Yunanlılar bu tezgaha düştüğü gibi maalesef koşullarda bizi farklı durumlara itiyor.

Böyle bir savaşın sonuçlarının kimseye bir fayda sağlamayacağı gibi sonu büyük dünya felaketlerine gidecek konuların bizim coğrafyamızda olması kaçınılmazdır.

Bizim ülkemizde TİK TOK gibi twıtter gibi sosyal medya mecralarında eskiden devlete hizmet etmiş kimselerin Yunanistan ile ilgili konularda kışkırtıcı sözler söylemeleri hayret ettiriyor beni.

2011 yılı yılbaşı arifesinde yurt dışına çıkış yaparken bize söyletmesinler Yunanistan devletinde ormanları kimlerin yaktığını diyen merhum bir eski başbakan vardı.

O gün bu konu ile ilgili hiçbir şey yokken neden böyle bir sözü sarf etmişti kimse anlam verememişti sonrada bir şekilde kelime oyunları ile bu konu kapatılmıştı.

O 1990 lı yılların başında belki çok ciddi raporlar İngiliz istihbaratına sızdırılarak LONDRA siyasetine ciddi bir satranç oyunu çıkartmıştı iki tarafı yönlendirecek.

Tecrübeler hayatın içinde yaşayarak oluyor, geldiğimiz son noktada dediğim gibi dünyanın freni patladı her şey olabilir.

1970 li yılların sonunda TRT televizyonunda bir dizi vardı LORDLAR ve SAVAŞ diye orda dünyanın nasıl idare edildiği çok iyi gösteriliyordu.

Tabi yaşadığımız dünyada stratejik ve kriz anlarında arkamıza yabancı askeri servis mensupları ile bizim yerli ortaklarının nasıl arkamıza takıldıklarını anlıyoruz. Yarım porsiyon köfte ile yarım porsiyon tavuk kanadı istemek olmuyor. Müessese anlayışı farklı, burası kardeşler lokantasımı.

Ya tavuk kanadını tam porsiyon alacaksın yada İsveç köftesini:)

Savaşı en çok istemiyen savaştan kaçınanlar unutmayın ASKERLERDİR.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.