Dünya Masası...

Sevgili okuyucularım uzun zamandır sizler için yazı kaleme almamıştım, bugün dünyanın geçirdiği zor günlerde bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.
Rusya Federasyonu ve Ukrayna ile gelinen savaş noktasında söylemek istediğim RUS ve UKRAYNA halklarının kardeş halk olmasıdır.
Peki bu konu nasıl savaş noktasına geldi ve Rusya Federasyonu bu hamleyi tüm batılı ülkelere karşı gelerek yaptı.
Soğuk savaş yıllarında MASA SOVYET masasıydı, Soğuk savaş bitti masa oldu RUS masası ve Orta Asya masası
daha sonra RUS masası bölündü oldu ondan birde UKRAYNA çıktı.
Yani dünya iki kutuplu iken tek kutuplu dünyaya geçtiğimizde diğer kutup hacmi büyük olduğu için çok parçalı bir norma geldi.
Rusya Federasyonu 2000 yılında güçlü bir başkanı iktidara taşıyınca, başkan VİLADİMİR PUTİN ve seçkin ekibi Rusya Federasyonunu tekrardan toparlayarak bugünkü güçlü duruma getirdi.
Batı dünyası bu rekabette önce geçmişte ilk Sovyetlerin yıkılması esnasında ÇEÇENİSTAN meselesini kullanmışken sonrasında 2008 yılında GÜRCİSTANI kullandı fakat Rusya Federasyonunun müdahalesi ile Gürcistan Başkanı MİKAİL SARKAŞVİLİYE kravatını yedirecek konuma getirdi konuyu kendi prensipleri lehine bir askeri müdahale ile bitirdi.
Bugün aynı prensipte RUSYA FEDERASYONU kardeş halk olan UKRAYNAYA askeri müdahale ile giriş yaptı çünkü başka şansı yoktu. Kendi güvenliğini bir devlet olarak almak için bunu yapması gerekliydi 14 yıldır süren bu gerilim ikna olmayan tarihi olarak Ukrayna içinde çok küçük olan NAZİZİM yapısına karşı yapılması gerekli bir hamleydi.
Çünkü NAZİZİM Volodimir Zelenski ile UKRAYNA’ da iktidara getirmişti 2019 yılında.
Rusya Federasyonu aslında UKRAYNA halkı ile savaşmıyor şu anda Ukrayna’yı ele geçirmiş NAZİZİM yani faşistlerle savaşıyor.
Batı dünyasından destek alan Ukraynalı Faşistler ülkelerinde Batının kendi içinde yapmadığı her şeye müsaade ediyor ve RUSYA Federasyonunun güvenliğine karşı olumsuz tüm argümanları destekliyor.
Faşizim hastalığı bir kısım UKRAYNA halkında ikinci dünya harbindeki ODESSA NAZİ TÜMENİ ile HİTLERE destek ile başladı özellikle Yahudilere karşı inanılmaz bir katliam gerçekleştirip NAZİ soykırımına destek oldular.
Bugünde aynı fikirleri ve hareketleri AZOV taburları ile devam ettirmektedirler.
1993 Sovyetler Birliğinin dağılması ile Ukrayna devleti içinde yeniden hortlayan NAZİZİM her türlü kara para, kadın ticareti, uyuşturucu, silah kaçakçılığı, insan ve organ ticaretini yeraltında organize etti.
Bununda en büyük ayağını Nazi örgütlenmesinden doğan TÜRK Stay Beheind yapısı ile ilişkilerini tekrardan kurmuş ve TÜRKİYE üstünden karşılıklı bir çok uluslararası organize suç teşkil eden işleri yapmışlardır.
Bunun en büyük örneği NECİP HABLEMİTOĞLU cinayeti sanığı olarak Ukrayna’dan getirilen ÖZEL HARP mensubu müstafi yüzbaşı NURİ GÖKHAN BOZKIRDIR.
Onun gibi Ukrayna’da bir çok daha bu oluşumlardan vardır.
Bu konuyu tarihi bilgilerle yola çıkan gazeteci SONER YALÇIN beyin 2006 yılında KANAL D televizyonunda SAĞIR ODA dizisinde vermiştir, dizi içindeki olaylar ve bilgiler tamamen gerçeğe uygundur.
Aslında PANDEMİ ile iki yıl evvel başlayan DÜNYA’ da bu kıriz 3.dünya savaşının ayak seslerini bize gösteriyordu.
Konuya UKRAYNA,RUSYA arasındaki şu andaki savaştan bakmaktansa, çünkü bu kısa sürede sonlandırılacak bir konudur RUSYA FEDERASYONU alanda kiri temizledikten sonra iki kardeş halk arasında BARIŞ tesis edilecektir.
Ama artık bu savaş bir kere olmuş olup 3.dünya harbinin ayak sesleri kulağa gelmektedir.
Bu noktaya gelene kadar sizler sıcak yataklarınızda yatarken hiç haberiniz olmadığı bir çok savaş İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ ve ASKERLERCE önlenmiştir.
Barışı temenni ediyorum ama Dünya bir resetlenecektir.
Ülkemizin bu resetlenme esnasında umarım içte ve dışta sağlıklı PAKTLAR ve oluşumlar içinde olması.
Yoksa bu gelen büyük anaforda TÜRKLERİN bu coğrafyada kalmasının mümkünatı yok.
İyi bir hafta sonu dilerim,
SAYGILARIMLA,
ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.