DÜN AKŞAM SAATLERİNDE iOS VE MACOS İÇİN YENİ GÜNCELLEMELER YAYINLAYAN APPLE, TÜM KULLANICILAR İÇİN ACİL GÜVENLİK ÇAĞRISI YAPTI

DÜN AKŞAM SAATLERİNDE iOS VE MACOS İÇİN YENİ GÜNCELLEMELER YAYINLAYAN APPLE, TÜM KULLANICILAR İÇİN ACİL GÜVENLİK ÇAĞRISI YAPTI

Dün akşam işletim sistemleri için yeni güncellemeler yayınlayan Apple, tüm kullanıcıları için acil güvenlik çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz aylarda düzenlediği WWDC 2021 etkinliğinde ekosisteminde bulunan işletim sistemlerinin yeni sürümlerini tanıtan Apple, bu sürümleri önümüzdeki aylarda kullanıcılar ile buluşturmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra mevcut işletim sistemleri için de sürekli olarak güncellemeler yayınlayan şirket, bugün tüm kullanıcılarına acil güncelleme yapma çağrısında bulundu.

Apple, kısa süre önce piyasaya sürdüğü yeni arayüzdeki hata sebebiyle iOS 14.7.1 ve iPadOS 14.7.1 güncellemelerini yayınladı.

Güvenlik açığı tespit edildi!

Apple, Microsoft ve Google’ın en çok sıkıntı yaşadığı konuların başında şüphesiz işletim sistemlerinde meydana gelen güvenlik açıkları geliyor. Daha önce de birçok güvenlik açığı tespit eden ve güncellemeler ile sorunu ortadan kaldıran şirket, bu yıl tespit ettiği 13. güvenlik açığı konusunda gayet temkinli davranıyor.

CVE-2021-30807 adı verilen bu sıfır gün güvenlik açığı, iOS ve iPadOS‘un yanı sıra macOS işletim sistemi için de ciddi tehlike barındırıyor. Apple’a göre güvenlik açığı, savunmasız cihazlarda rastgele kodlar çalıştırmak için kullanılabiliyor. Anonim bir araştırmacının raporuna göre iPhone 6s ve üstü cihazlar, tüm Mac modelleri, tüm iPad Pro modelleri, iPad Air 2 ve üstü modeller, iPad Mini 4 ve üstü modeller ve 7. nesil iPod Touch cihazların bu güvenlik açığından etkilendiği belirtiliyor.

Dün akşam saatlerinde iOS ve iPadOS 14.7.1‘in yanı sıra macOS Big Sur 11.5.1 sürümlerini kullanıcılar ile buluşturan Apple, güvenlik açığını gidermek için tüm kullanıcıların acil bir şekilde bu sürümleri cihazlarına yüklemesini öneriyor. Bunun yanı sıra cihazlarınızı sürekli güncel tutmanın bu tür güvenlik açıklarını engelleyeceğini de rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler